Njut av kaffe- på rätt sätt!

kaffekopp1
Det positiva med koffeinhaltiga drycker som t ex kaffe, te och Coca-Cola är att de ökar frisättningen av fettsyror från fettcellerna vilket är bra innan du tränar. Förutom att koffeinet ökar din fettförbränning gör det dig piggare. Helst skall du dricka ditt kaffe starkt och svart. Experimentera gärna med olika kaffebönor och smakvarianter av kaffebönan. Du bör inte överskrida det rekommenderade dagsintaget som ligger mellan 2-3 koppar per dag då överkonsumtion kan öka insulinnivån i kroppen.

Drick inte heller kaffe för sent på kvällen då det kan påverka din nattsömn negativt. Du behöver nämligen ha en bra nattsömn för att kroppen skall hinna bilda tillväxthormon som ökar din förbränning.Tänk också på att koffeinhaltiga drycker är vätskedrivande så drick lika mycket vatten.

Share this post