Helg

bild14

Helgen är här med allt vad det innebär. Men passa er för att falla för allt ”fredagsmys” och ”lördagsmys” OCH ”söndagsmys”!
Det är som att på helgen så släpper vi människor allt och ”unnar” oss ”mys” under helgen. Farligt säger jag.
Tillåt dig själv att släppa lite på tyglarna, EN dag, inte alla TRE.

Förslag på bättre helgmys:

– Istället för all den här läsken, testa grönt te med en skvätt mjölk och kanel, otroligt gott! Det får fart på förbränningen med hjälp av kanelen och grönt te är ju så gott, prova!
Om man inte vill ha något varmt i tv-soffan så häll upp lite frysta jordgubbar i en tillbringare och tillsätt kallt vatten och några färska myntablad, fantastiskt gott!

– Grönkål är en fantastiskt grönsak med massa möjligheter! En av mina favoriter är att ”bryta” bladen i små bitar, storlek som chips, och lägg ut dom på ett bakplåtspapper, (skär bort mittstjälken, inte god!) spraya dom med olivolja och strö över havssalt, och in i ugnen – VOILA! grönkåls-chips 🙂
10-15 min, tills chipsen blir krispiga och på 200grader.

När vi ändå är inne på grönkål, testa att skära den i avlånga längder (bort med mittstjälken även här) och stek på den med olivolja och vitlök, servera med en bit lax och en god kall sås.
På tal om god kall sås, jag hittar många röda trådar här, en kall sås som jag använder till det mesta här hemma och som jag äter dagligen är lättkvarg utblandad med riven färsk gurka.
Så enkelt och SÅ gott!

bild15

Du häller bara upp lättkvargen (jag köper lidls 0.5% lättkvarg, 500g) och sen river jag gurkan på den grövsta så den blir i långa tunna strimlor, och blandar sedan ihop gurkan med kvargen, salt&peppar, om jag inte ska jobba pressar jag i en vitlök och citron. Ha i så mycket gurka som du vill, jag älskar gurka och har nästan i en hel till 500g kvarg. Sen har jag en färdig kall god sås i kylen resten av veckan, enkelt!

Min helg kommer att bestå av träning och besök av en barndomsvän från Gävle.
Jag kommer att bjuda på ostkorgar fyllda med lätt hemmagjord skagenröra, återkommer med recept och resultat 🙂
Jag avslutar med ett visdomsord, ”man kan äta allt, men inte alltid!” med det säger jag TREVLIG HELG alla kämpar är ute!

KRAM!

Share this post