Intervju med Lena Villaume – Hur håller du din Slanka livsstil?

Intervju med Slanka Viktklubbens Lena Villaume
Lena Villaume äger Slanka Viktklubben och har jobbat med VLCD och livsstilsförändringar under 19 år. Under årens lopp har Lena hjälpt tusentals personer att bli av med sin övervikt. Lena har själv erfarenhet av övervikt och känner till alla ursäkter. Hur har Lena själv lyckats hålla vikten – under alla år?
Berätta om din mat-vardag Lena, hur ser en typiskt matdag ut för dig? Lever du alltid lika exemplariskt?

 

Lena berättar att hon lever som hon lär ibland – och som oss andra däremellan.
Vardagen – frukosten är alltid en Slanka Mintchoklad. Det har bara blivit så eftersom det är min mans favorit och det passar oss att få en bra start på dagen. Slanka Mintchoklad mixar hon alltid i en blender med lite is i för en härligt krämig konsistens.
Så här i semestertider är det många av oss som lätt lägger på sig extra-kilon, hur beter du dig under semestern?
Semester – ja, faktum är att jag alltid har med mig Slanka-påsar. Dels försöker jag att ersätta någon måltid, ibland äter man sent på kvällen och då är det bra att ta en shake vid 17-tiden eller så. Dessutom har det varit en räddning när jag råkat bli magsjuk. Då har jag fått i mig näring.
Hur gör du när du blir bortbjuden, men ändå vill tänka på vikten?
När jag blir bortbjuden försöker så mkt jag kan att inte falla för frestelser att stoppa i mig det jag vet inte passar i min kropp. Men det har jag inte upplevt som problem. Det finns alltid något som passar.
Jag vill ta ut svängarna emellanåt och då gäller det att tänka och planera. Så om det blir en härlig smarrig tillställning på onsdagkvällen så får jag tänka mig för i helgen. Och vise versa.
Berätta vidare om vilka grepp du tar till för att hålla din Slanka figur? Motionerar du?
Gällande motion –  så stavgår jag i snabb takt drygt 1 tim varje morgon. I en takt så jag blir ordentligt svettig. Man är med i naturens skiftningar på ett härligt sätt. Härlig start på dagen!
Gör yogaövningar varannan dag. Vill hålla mig smidig och rörlig. Sporthallar/gym är inte min grej. För övrigt så promenera jag så mycket jag kan. Tycker det är så trevligt och jag brukar inte lyssna på musik utan uppskatta natur och ljud runt omkring.
Varför är det så svårt att hålla vikten?
Problematiken ligger i att behålla en varaktig viktminskning – jag har alltid haft svårt att hålla vikten. Var ständig medlem på Viktväktarna. Med Slanka VLCD är det betydligt enklare för mig att hålla vikten. Det är fullständigt naturligt för mig att ersätta några måltider varje vecka.
Vad är det som är din drivkraft och som motiverar dig att hålla dig slank?
Min främsta drivkraft är att jag inte vill inte bli tjock igen. I det läget mår jag inte bra, mår helt enkelt psykiskt dåligt eftersom jag inte trivs med mig själv. Känner mig otymplig och osnygg och får ont i kroppen.
Lena, du som är expert på viktminskning och livsstilsförändringar, berätta nu - har du några hemligheter som du kan dela med dig av till alla som kämpar med vikten?
Hemligheter – jag har inga hemligheter. Att hålla vikten är inte så enkelt som många tror. Min tanke är att har man en gång haft en övervikt måste man tänka sig för livet ut. Det är ett aktivt val vi måste göra och förhålla oss till. Det som är viktigt att tänka på att han jag helt enkelt har en kaloribudget att hålla mig till.
Jag ser mitt totala kaloriintag över hela veckan. Vill jag ha extra på helgen måste jag ju hålla igen i vardagen.
Tack Lena för denna intervju och dina insikter – trevlig sommar!
bild-50-version-6

Share this post