Slankas kallpressade kokosolja

Kokosolja har i många tusen år använts i Asien för sina hälsofördelar. Kokosolja innehåller förutom vitaminer och mineraler även den viktiga fettsyran; Laurinsyra.

Laurinsyra är en nyckel komponent i kokosolja. Laurinsyran är huvudorsaken till kokosoljans många hälsoegenskaper. Den omvandlas i tarmen till momolaurin, som skyddar mot virus och bakterieangrepp, såsom herpes simplex, cytomegalovirus (CMV), influensa, mässling, literia, stafylokocker och streptokocker. Monolaurin har även förmåga att lösa upp hiv – virusets ytprotein och förhindrar därigenom formering av viruset. Dess betydelse vid behandling av AIDS undersöks på flera håll i världen.

Dessutom har monolaurin kraft att inaktivera mikrober genom att upplösa deras fettmembran. Kaprylsyra tillför syra till tarmen. Den syra miljön gynnar tillväxten av goda tarmbakterier, speciellt mjölksyrabakterier. Forskning visar att kaprylsyra effektivt motverkar svamp såsom candida och dödar parasiter i magtarmkanalen.

Vid normal rumstemperatur är kokosoljan gråvit och fast. Om temperaturen överstigerl 25–28 grader övergår kokosoljan i flytande form. Om du tar lite fast kokosolja mellan dina fingrar smälter den omedelbart. Denna reaktion ger bokstavligt talat en fingervisning om hur snabbt kokosoljan bryts ner i kroppen och omvandlas till energi. De medellånga fettsyrorna (MCFA) i kokosoljan är lätta för kroppen att absorbera och smälta.

Kokosfett är inte påfrestande för matsmältningssystemet. Det erbjuder snabb energi och främjar kroppens självläkande förmåga. Detta är viktigt för t.ex. patienter som använder kroppens alla resurser för att besegra allvarliga sjukdomar.

Kokos+burk_2

Slankas kallpressade kokosolja är av högsta kvalitet. Ekologiskt odlad, ej blekt eller härdad. Bästa fett för matlagning, bakning och fritering.
Blanda kokosoljan med dina favoritkyrddoroch pensla fisk, kött och grönsaker med. Kokosolja ger en bra förbränning.

Är bra för dig som vill gå ner i vikt, tränar eller har problem med mage och tarm. Fettsyrorna lagras inte som kroppsfett utan omvandlas till bra energi.
Kokosoljan tål att upphettas till 198 grader utan att förändras. Osar inte. Härsknar inte. Slanka Kokosolja finns naturell eller med smörsmak, 500 g i lätt plastburk.
Naturell är dessutom bra för hudvård. Smörsmaken är unik och fantastisk för matlagning och bakning!

Share this post