Se upp med de flytande kalorierna!

Glöm inte bort att kalorimänden i drycker också räknas och kan vara en avgörande faktor till varför du har problem med vikten. Alla vet att det är viktigt att dricka ordentligt varje dag. Om du dricker för lite leder det till trötthet, huvudvärk och koncentrationssvårigheter. Men det gäller att välja rätt dryck.

Det är inte ovanligt att man dricker en extra måltid varje dag. Ett glas apelsinjuice till frukost, en läsk eller lättöl till lunchen, en latte på eftermiddagen och mellanöl till middagen ger cirka 400 kalorier (kcal). Lika mycket som en mindre lunch. Om du dricker alkoholhaltiga drycker flera gånger i veckan är det ännu lättare att snabbt komma upp högt i energiintag.

Glöm inte bort att kalorimänden i drycker också räknas och kan vara en avgörande faktor till varför du har problem med vikten. Alla vet att det är viktigt att dricka ordentligt varje dag. Om du dricker för lite leder det till trötthet, huvudvärk och koncentrationssvårigheter. Men det gäller att välja rätt dryck.

Det är inte ovanligt att man dricker en extra måltid varje dag. Ett glas apelsinjuice till frukost, en läsk eller lättöl till lunchen, en latte på eftermiddagen och mellanöl till middagen ger cirka 400 kalorier (kcal). Lika mycket som en mindre lunch. Om du dricker alkoholhaltiga drycker flera gånger i veckan är det ännu lättare att snabbt komma upp högt i energiintag.

En burk läsk: 127 kcal

En burk light läsk: 0 kcal

33 cl lättmjölk: 129 kcal

33 cl mellanmjölk: 155 kcal

33 cl standardmjölk: 198 kcal

En kaffelatte (en del kaffe, två delar mellanmjölk): 96 kcal

En kopp te: 0 kcal

En kopp svart kaffe: 0 kcal

Ett glas färskpressad apelsinjuice: 94 kcal

 

Alkoholhaltiga drycker:

Ett glas rödvin (12%): 108 kcal

Ett glas vitt vin (10%): 107 kcal

En stor stark: 188 kcal

En burk folköl (33 cl): 125 kcal

En flaska cider (33 cl): (4,5%) 215 kcal

6 cl whiskey: 120 kcal

6 cl söt likör (24%): 239 kcal

6 cl brännvin: 120 kcal

6 cl Gin (40%): 120 kcal

6 cl Konjak (40%): 121 kcal

Ett glas drickfärdig hallonsaft: 76 kcal

 

dd_2

Share this post