Jeanette berättar om sitt stora intresse att springa

Jag skulle inte kunna tänka mig ett liv utan att springa, luffsa, jogga etc. Löpningen ger mig så mycket glädje och mervärden i livet. Ju mer jag springer desto roligare blir det. Har sprungit regelbundet i ca 17 år och det har blivit en hel del Marathon, Ultramarathon och Halvmarathon. Ja, jag gillar att springa långt! 🙂

Det är så enkelt. Bara att ta på sig skorna och ge sig ut – i friheten!
Löpning är inte enformigt eller tråkigt. Varje dag kan jag få en ny upplevelse: vill jag se en ny stadsdel eller har jag ett ärende någonstans – ja men då kan jag ju spinga dit.

Finns inte ett bättre sätt att utforska nya områden eller städer om du tex är på semester!

Efter ett genomfört löppass är det som alla mina sinnen förstärks. Jag blir mer närvarande – och tacksam. Ett glas vatten blir plötsligt fantastiskt uppskattat! Maten smakar mer och godare. Att ligga och vila i soffan känns extra härligt när musklerna och lungorna fått arbetat. En annan positiv bieffekt är att man kan unna sig fler utsvävningar utan att det behöver synas.

OM du inte testat på denna motionsform – så ge det en chans! Ta det lugnt i början och öka gradvis. Tänk inte fart i början. Njut av att du har en stark kropp som bär dig framåt! Investera i ett par bra joggingskor, kläder i funktionsmaterial och en bra sportbh (- om du är kvinna). Sedan är det bara att tuffa på! Det dröjer inte länge innan du blir beroende av alla härliga endorfiner.

Nu väntar Women Health Halvmarathon med Slanka-gänget om ca 2 1/2 vecka och Stockholm Marathon den 3 maj! Här är några bilder från senaste årets springturer.

bild6

Share this post