Min egen resa

Det här är mitt första personliga blogginlägg om min egen kamp mot övervikten. Hur jag äntligen har håller vikten och får BALANS med hjälp av Slanka.

Under de dryga nitton år som jag arbetat som viktkonsult får jag ofta frågor av mina kunder: ”Hur var din situation, Lena? Hur gjorde du? Hur kan du fortsätta hålla vikten år efter år? etc.” Kanske min historia kan vara till hjälp och inspiration åt andra.

Jag har ju aldrig dolt att jag ganska länge släpade på ca femton kilos övervikt och har svårt att hålla vikten. Och, liksom ca 98 procent av mina kunder i dag, är jag en f d viktväktare och prövat allllllt.

Knuffen in i ett nytt tänkande var avgörande. Långt ifrån enkelt. Jag fick några återfall, men bestämde mig tidigt för att det inte alls betydde katastrof. VLCD-produkter hjälpte mig att snabbt gå ner i vikt. Men utan den nya insikten om att det är helheten som gäller, så hade jag knappast lyckats. Det är alltså en förändring för resten av livet det handlar om.

Under min utbildning till viktkonsult och i min fortsatta verksamhet lever jag som jag lär. Jag kör med Slanka fem-sju gånger i veckan, kanske fyra frukostar och två luncher, som ett helt naturligt inslag i min mathållning. Jag dricker mer vatten än jag gjorde tidigare. Promenerar raskt minst en halvtimme varje dag. Försöker undvika fet mat och socker, men kan inte förneka att det ibland kan bli väl mycket godis och glass. Några gånger om året kör jag Slanka Maxi. Känns bra för mig.

Så tro inte att jag är någon renlevnadsmänniska. Jag får ofta på fester förklara för folk, som inbillat sig att jag håller någon sorts konstant diet, att jag är en synnerligen matglad och matintresserad person – med en grundinställning som gör att jag utan problem kan hålla igen i veckorna för att kunna ta ut svängarna till helgen.

Mentalt har jag skapat en inre beredskap. Jag låter inte maten vid motgång, stress eller oro ta överhanden. Jag vägrar att låta bekymmer bli en förevändning för att falla tillbaka i gamla, dåliga matvanor. Jag tänker sällan på det jag eventuellt måste försaka med en något striktare mathållning – men ofta på den härliga vinsten med att kunna leva ett lättare, hälsosammare liv. Det unnar jag mig!

Hoppas att min ”historia” kan ge dig styrka på vägen mot en lägre vikt och att behålla din målvikt. Om du inte redan kollat den delen av min webbplats – www.viktklubben.se – så finner du där fler exempel på människor som lyckats – med fall tagna direkt ur verkligheten.

Det är när vi nått vår målvikt som den verkliga utmaningen kommer. När insikten hos oss måste stå klar att vi aldrig kan återgå till gamla dåliga vanor, när den nya livsstilen har kommit för att stanna livet ut.
Jag hoppas att mina rader kan ge dig inspiration att ge järnet in i ett lättare och hälsosammare liv och att hitta balansen. Det är du värd!

Varmt lycka till!

Lena Villaume

image

Share this post