47 dagar kvar till Stockholm Marathon

Tiden går så snabbt! Nu är det snart dags igen för Viktklubbens medarbetare Jeanette – att delta i Stockholm Marathon, 42195 m eller ca 4,2 mil.

Det har blivit lite av årlig förberedelse för Jeanette att under sista tiden skärpa till sig lite extra med framförallt kosten. Här berättar hon själv:

Träningsmängden känns ok. Inte det bästa året – men inte det sämsta heller. I snitt har jag sprungit – eller lufsat regelbundet ca 3-4 ggr/vecka sedan förra året. Jag har gjort mitt längsta långpass på 32 km – men då var jag riktigt trött! Har klarat av ganska många långpass  på mellan 17-25 km.
Jag är ingen elitlöpare – utan en njutningslufsare, med andra ord, det går i ett lugnt tempo.

Däremot har jag slarvat lite för mycket med kosten på sistone. Det har varit 2 veckors underbar semester, följt av påskfirande och massa andra kalas. – Ganka mycket tomma kalorier – utöver vettig mat. Nu blir det fokus på skärpning! I veckorna byter jag ut flertalet måltider mot Slankas goda soppor och/eller shakes och skippar helgmyset. Det är ingen hemlighet att träningen och tävlingen är roligare om man är lättare – istället för tyngre.

När jag äter vanlig mat – äter jag så ren mat som möjligt. Mycket grönsker i alla dess former, bra proteiner och långsamma kolhydrater. Inga märlvärdigheter.

Nu kör vi 🙂

bild

Share this post