Nu får det vara nog!

Några extrakilon har jag lagt på mig sedan i somras. Nu måste de bort. Innan de blir ännu fler. Jag om någon vet att man inte kan vaccinera sig mot att gå upp i vikt igen.

För ett halvår sedan bokade jag en resa till Sri Lanka. Ayurvediska behandlingar, yoga och ayurvedisk kost (inget kaffe, inget vin). När jag ändå inte får äta och dricka vad jag vill, så blir det ett gyllene tillfälle att välja Slanka Maxi. Sagt och gjort. Jag var mentalt förberedd och siktet inställt på hur kul det ska bli att få på mig kläderna, känna att de sitter snyggt och trivas med mig själv.
Smakerna på Slankas shakes och soppor jag tog med var Choklad, Mintchoklad, Cappuccino, Vanilj och Jordgubb. Till middag Kycklingsoppa. Eftersom det är olika tider för behandlingar skötte jag min frukost och lunch själv. No problemas. Middagarna äter jag tillsammans med mina väninnor.

Hemma brukar jag alltid använda en blender för att få min shake riktigt fluffig. Nu rörde jag ut min Slanka i en kopp med en tesked och lite kallt vatten. Tryckte några klumpar mot muggens kanter, rörde/vispade med skeden så gott det gick och fyllde på med resterande vatten. Oftast varmt. Blev en hyggligt jämn konsistens. Tro det eller ej men det var riktigt mumsigt med lite klumpar. Så nu gör jag alltid så! (Jag har med mig en shaker men använder den inte.) Jag äter alltid med en liten tesked. Sakta och känner in smaken och hur duktig jag är som satt ner foten och bestämt mig.

En beskrivning av hur våra dagar är:
Jogging-lufs på stranden med fötterna i Indiska Oceanen 30 min, yoga ca 1,5 tim. Därefter följer ca 4 tim som blandas mellan följande behandlingar: bindvävsmassge (känns riktigt otäcktskönt), oljedropp i pannan, ledmassage hela kroppen, insmörjning med pasta av olika örter därefter vila 30 min inlindad i handdukar som en mumie, steam bath, herbal bath, helkroppsmassage, huvudmassage osv. Vissa dagar får vi även in en yoga kl 17. Efter behandlingar känns kroppen så smidig och jag känner mig t o m några cm längre. Det här kallar jag Hälsoresa!

I morgon är det dag 10 på Slanka Maxi. Jag mår hur bra som helst och klarar av att småjogga och yoga utan några problem. Jag har inte haft någon huvudvärk.
Middagarna sitter jag med och äter. Mina vänner får ayurvedisk kost (mest vegetariskt). Till köket har jag lämnat mina Slanka Kycklingsoppa som personalen vispar ihop och serverar när vännerna får huvudrätten. Jag äter min soppa sakta med en tesked och känner in smaken – och återigen fokus på målet jag satt upp. Snart är jag där. När vännerna äter förrätt sätter jag mitt vattenglas på en tallrik framför mig.

Mina vänner får 4-5 rätter t ex:
1) grönsakssoppa
2) rivna morötter med lime och kokos
3) kokta grönsaker med ris och en härlig curry, idag med fisk och cashew
nötter
4) till efterrätt serveras papaya, banan, passionsfrukt, vattenmelon
5) te

Kycklingsoppan har jag inte tröttnat på. Varvar den med lite chili eller svartpeppar.
 Jag jobbar mycket med mina tankar. Vad är det jag vill uppnå!? Känner in hur kul det blir att kläderna sitter snyggt när jag kommer hem. Känner in hur frisk och målmedveten jag är. Känner in hur bra det kommer att kännas att promenera och gå i trappor. Det är jag värd. Det vill jag unna mig.

Resultat på 10 dagar är -6 kg (varav 2 kg är vatten). 5 cm mindre i midjan. 5 cm runt låret. Känner mig mycket nöjd. Och framför allt nöjd med min mentala inställning. Jag försakar något för att vinna något som är betydligt bättre! Det är bara jag själv som kan se till att jag får det som jag vill.
Vår läkare och terapeuterna är imponerade över de fina resultat som Slanka ger och den energi jag har.
 Nu tar jag några dagar till! Totalt 18 dagar Slanka Maxi har jag bestämt.

Lena Villaume

IMG_6142

Share this post