Minska på sockret!

bild 2 kopia 7

I en halv burk Coca Cola finns 5 tsk socker. Flera vanliga matbröd innehåller mer än 1 tsk socker/skiva. En tallrik fruktyoghurt kan ge 3 tsk socker. Ett glas, 2 dl, nypon- eller blåbärssoppa kan innehålla 4-6 tsk. Även 2 dl fruktmüsli kan ge 6 tsk socker. Det innebär att du kan få i dig hela dagsbehovet av socker redan till frukost. WHO’s nya rekommendationer är konsumtion max 5% av vårt energiintag, vilket motsvarar 5-7 tsk socker/dag/vuxen person. Socker från frukt och grönsaker är ok.

TIPS!
– Ät osötad yoghurt. Lägg i bär eller frukt.
– Blanda din egen müsli.
– Ät frukten som den är, i stället för juice.
– Titta noga på brödförpackningarna. Välj bröd som inte har tillsatt socker.
– Låt det bli en vana att läsa noga på alla förpackningar.
– Byt ut dina måltider mot Slankas lågkaloriprodukter – så slipper du bli sugen på sötsaker eftersom du får i dig fullvärdig näring.

Här kan du beställa Slanka

Share this post