Såhär håller jag vikten med Slanka!

Brigitta_

Berätta kort om din vikthistoria Birgitta?
Jag har bantat till och från ända sedan tonåren, mitt viktintervall ligger mellan 10kg -+. Jag har nog testat på alla dieter som flygvärdinnedieten, Viktväktarna etc. Mitt problem är att jag är en livsnjutare. Jag älskar att umgås över god mat och goda viner, åka på semestrar och bara njuta av livet! Tyvärr blir intaget i perioder lite för högt vilket kan resultera i viktuppgång i perioder.

Hur använder du Slanka i vardagen, fest, semestertider?
Jag använder mig alltid mer eller mindre av Slankas shakes och soppor i vardagen. Oftast blir det en Slanka-shake till frukost vid 8-tiden, vilket passar mig perfekt i mitt stressiga jobb: Det smakar gott, är smidigt och enkelt. När jag tar en Slanka till frukost får jag inte blodsockerdippar innan lunch, utan mår jämt och bra över hela dygnet.

Några gånger per år åker jag på semestrar och då äter jag inte Slanka – eller tänker på vikten. Inte så att jag frossar men jag äter och dricker gott. Jag är helt lugn – för jag vet att när jag kommer hem så tar jag eventuellt en – eller flera Slanka Maxi veckor – så är problemet löst. Jag kan verkligen njuta av semestern.

Varifrån får du motivation?
De första dagarna på Slanka Maxi kan vara tuffa – det varierar från gång till gång. Jag landar i vetskapen om att den jobbiga perioden är övergående. Dessutom är de jobbiga perioderna inte värre än känslan att inte trivas med sig själv. Jag står inte ut med att känna mig för fet, när jag når min övre viktgräns. Dessutom vet jag att redan efter 3 dagar kommer välmåendet och energin då hungerkänslorna avtar i samband med ketonfasen.

Hur ska man tänka för att lyckas?
Motivationen behövs de första dagarna. Ett bra sätt är att sysselsätta sig själv under de första kritiska dagarna. Jag upptäckte att detta är mycket lättare än vad man först tror. Det låter så torftigt att bara få äta 3 påsar om dagen. Men jag upptäckte att jag under Slanka Maxi mådde så mycket bättre än vanligt. Jag fick ett sådant energipåslag och hade inga problem att jobba dubbelpass. Jag blev så fokuserad och klartänkt. Det är så lätt – du blir inte sugen eller hungrig. Det här är min grej. Jag blir effektivt av med sötsuget.

Har du några knep som du kan delge dig av?
Var noga med att hålla igång magen under dina Slanka Maxi perioder, jag brukar ta någon form av laxerande medel och jag är också noggrann med att dricka mycket vatten. Under mina Maxi-perioder brukar jag lägga mig tidigt på kvällarna.
Om det känns jobbigt – ta hjälp! Jag har vänt mig till Viktklubben och fått fantastiskt bra verktyg om hur jag ska tänka och förhålla mig av Lena och Viktklubben. Ett annat sätt är att gå med i Slanka Sluten grupp på Facebook som är ett slutet forum där man kan interagera med andra Slanka-användare. Därifrån får jag ett oerhört stöd när jag behöver det.

Share this post