Min första vecka på Slanka Maxi

Hej alla Slanka vänner!
Nu har det hunnit bli Maj månad och det är dags för mig att under 3 veckor gästblogga här, kul! 🙂
Jag ska först och främst börja med ett erkännande, jag var så ivrig med att få börja med Slanka Maxi så jag tjuvstartade redan för en vecka sedan. Och det har egentligen gått långt över förväntan!
Jag mäter 161 cm från fot till topp. När jag började förra måndagen visade vågen 76 kg, jag vägde mig på Söndagen och ville inte riktigt tro på de där siffrorna.
Jag vägde mig därför tre gånger och sista gången jag ställde mig på vågen den dagen valde den att visa 76.1kg på displayen, då tänkte jag:
”Okej, det är såhär du vill ha det.

Jag ska motbevisa dig!”

Sen var det dags att plocka fram måttbandet också, centimetrarna runt midjan förklarade ganska snabbt för mig varför jag inte fick på mig de där snygga jeansen jag hade tänkt ha på mig under påskmiddagen.

101 centimeter.

Hur tänkte jag?
Min inköpta bröllopsklänning passar mig inte längre!
Nu är det mer eller mindre panik!
Det finns inga undanflykter, jag har ätit för mycket av det goda och träningen har hamnat på hyllan efter den värsta vintern på flera flera år!
Jag hatar verkligen kyla, istället för att träna efter jobbet som jag brukade, valde jag istället att åka hem och stänga dörren och lägga mig under en filt och vara bitter.
Nu finns inga fler ursäkter, våren är påväg och så även sommaren och vårt bröllop, jag ska hitta tillbaka!
Jag SKA komma i min bröllopsklänning.
Efter min första vecka på slanka maxi blundade jag och klev löjligt sakta upp, barfota på min kalla fiende – även kallad för personvåg
och den visade då 71.8 kg!
Så, jag kliver nu alltså ganska nöjt in på vecka 2 med Slanka Maxi med en ”startvikt” på 71.8kg och ett midjemått på 93 cm
( – 4.5kg och 8 cm runt midjan!! )
Jag förberedde mig mentalt i ungefär 1 månads tid innan jag satte igång med Slanka. Jag ville ha 100% motivation och skulle den ligga på 98% så räckte det inte.
Min största svaghet är choklad, det är något som ALLTID finns hemma hos oss.
Det är ju framförallt gott och det är så enkelt att gå och ta en ”rad” av den där chokladkakan när man är småhungrig, rastlös, sugen på något eller just för att man vet att den finns.
Så när det närmade sig dagen med stort D så slutade jag handla hem choklad, barnens godis som blev över efter helgen slängdes i soporna och jag rensade skafferiet från diverse kakor och halvätna chipspåsar.
Inget gott skulle få finnas i min närvaro och absolut inte under de första dagarna med Slanka.Jag hade nu läst all information på slankas hemsida flera gånger, flera dagar i sträck. Jag är redo, nu är det dags!För att detta inte ska bli världens längsta inlägg så tänkte jag att jag delar upp min första tid i flera inlägg denna veckan 🙂
Så vi hörs snart igen!Stor kram
Emma
Vill du ocksågå ned i vikt med Emma och Slanka? Handla här!

Vill du ocksågå ned i vikt med Emma och Slanka? Handla här!

Slanka Maxi innebär att Emma går på Slankas intensivaste viktprogram där man äter 3 Slanka måltider per dag – men med ett mycket lågt kaloriintag på totalt 500 kcal/dag, en så kallad VLCD (Very Lov Calorie Diet). Efter 3-4 dagar börjar kroppen producera ketonkroppar vilket gör att hungerkänslorna kraftigt avtar och muskelmassan samtidigt skyddas. Reserverna tas från fettlagren.
3 Slanka måltider per dag ger 100 % fullvärdig näring med alla vitaminer, mineraler och spårämnen som kroppen behöver – därför ställer inte kroppen inte in sig på svält.
Emma kommer också få coachning och stöd från Slankas träningsexpert Jeanette. En del av mångas framgång i viktnedgången – är just stödet och kontakten med Slankas coacher – som ger feedback och hjälper en med att träna in nya tankebanor under en livsstilsförändring.

Vill du ocksågå ned i vikt med Emma och Slanka? Handla här!

Share this post