-3,4 kg på en vecka Slanka Maxi

Vikten rasar och självförtroendet stiger. Hela – 3,4 kg har jag gått ner på 1 vecka på Slanka Maxi. Hoppas bara på att det fortsätter så. Jag väger nu 78,6 kg och började med 82 kg. Men jag har fortfarande en lång resa framför mig tills jag når min önskade vikt. Magen har minskat och jag kan nästan klämma in mig i en storlek mindre på kläder.

Mycket hjälp har jag fått av Slanka coachen Jeanette som är superbra på att peppa. Det där med stöd och pepp är väldigt viktigt. Det hjälper till att orka kämpa. Att ta sig igenom när det blir som mest svårast. Det finns dock både bra och dålig pepp som jag tänkte skriva om. Jag har dels rökt och har varit överviktig. Min maxvikt var en gång i tiden 103 kg på 169 lång. När jag rökte så fick jag höra från folk att det är skadligt, luktar illa och att man kan få cancer.

När jag var som mest överviktig fick jag höra saker som tänkt på vad du äter, på ditt hjärta, på kolesterolet och levern. Du borde inte äta den där muffinsen. Alla dessa tips var ju från familjemedlemmar och vänner. Dom ville bara väl. Öppna ögonen på mig. Men saken är den att jag visste alla dom sakerna. Hur rökning skadar och hur jag ser ut.

Som överviktigt känner man sin kropps varje valk. Man försöker dra in magen ut och in framför spegeln. Vet precis hur man ska stå framför kameran för att magen, låren mm ska se smalare ut. Överallt kan man läsa om vad som händer med kroppen om man väger för mycket. När jag fick höra dessa saker så fick jag ångest och kände en slags skam. Det var inte motiverande. Sen gick jag och tröståt något sött.

Jag tror att man själv måste komma till en brytpunkt. Vare sig det är att man hör från en läkare att man är så överviktig att hjärtat kommer säga ifrån eller om det är att man inte längre kommer in i jeansen och ser sig i omklädningsrummet och säger nej så vill jag inte se ut. Det här är inte jag. Den motivationen och styrkan måste komma från en själv. Men man kan också få hjälp på vägen.

Mitt tips till alla vänner och familjemedlemmar som vill hjälpa till är. Motivera den som är överviktig till att börja med promenader. Man behöver inte direkt börja med gym men vill man det så är det jättebra. Ta den personen till en vegetarisk restaurang och börja introducera en vegetarisk kost. Hjälp med att bryta dåliga vanor. Så som en bulle/kaka vid varje fika. Lägg fram ett bunt skalade morötter, en Slanka Shake eller en uppskuren Slanka Måltidsbit. Jag tror att saker du gör kommer ge större påverkan än bara det du säger. Att väcka motivationen i den överviktiga personen är starten på att få den att orka kämpa och ta nästa steg.

Så på med solhatten och ut och promenera i solen. Glöm inte att dricka vatten nu i värmen.

Vill du också gå ned i vikt med Gosia och Slanka? Handla här!

Slanka Maxi innebär att Gosia går på Slankas intensivaste viktprogram där man äter 3 Slanka måltider per dag – men med ett mycket lågt kaloriintag på totalt 500 kcal/dag, en så kallad VLCD (Very Lov Calorie Diet). Efter 3-4 dagar börjar kroppen producera ketonkroppar vilket gör att hungerkänslorna kraftigt avtar och muskelmassan samtidigt skyddas. Reserverna tas från fettlagren.

3 Slanka måltider per dag ger 100 % fullvärdig näring med alla vitaminer, mineraler och spårämnen som kroppen behöver – därför ställer inte kroppen inte in sig på svält.
Gosia kommer också få coachning och stöd från Slankas träningsexpert Jeanette. En del av mångas framgång i viktnedgången – är just stödet och kontakten med Slankas coacher – som ger feedback och hjälper en med att träna in nya tankebanor under en livsstilsförändring.

Vill du också gå ned i vikt med Gosia och Slanka? Handla här!

Share this post