Ovanorna – gav mig extrakilona

Jag undrar allt oftare huruvida mina ovanor kring maten och hälsan påverkat mig och mitt hälsotillstånd. Det är summan av alla  medvetna och omedvetna ovanor som fysiskt resulterat i extrakilona och övervikten på min kropp under åren.

Fundera, vilka är dina ovanor och laster när det gäller mat, dryck, alkohol, fika, snacks och godis?

Om man bara kunde hålla sig till bestämda måltider enligt tallriksmodellen, planera i förväg och verkligen inte tillåta sig själv att fuska med snacks, fika på jobbet med mera, då skulle man på sikt verkligen behålla sin nya lägre vikt.

En annan insikt är att jag behöver börja unna mig, och belöna mig med annat – än att stoppa saker i munnen (kalorier) om jag ska fira, är ledsen, glad etc, etc . Om jag har haft en tuff dag på jobbet ska jag inte äta snacks eller en bakelse. Då ska jag belöna mig med en vacker scarf, en vacker promenad, en bra bok, en kopp te, ett bra telefonsamtal med en vän.
Hur gör du för att få sinnesro?

Jag ska verkligen funderar på detta efter mina viktresa efter mina 3 veckor på Slanka Maxi.

Kramar från Victoria

Vill du också gå ned i vikt med Victoria och Slanka, handla här!

Slanka Maxi innebär att Victoria går på Slankas intensivaste viktprogram där man äter 3 Slanka måltider per dag – men med ett mycket lågt kaloriintag på totalt 500 kcal/dag, en så kallad VLCD (Very Lov Calorie Diet). Efter 3-4 dagar börjar kroppen producera ketonkroppar vilket gör att hungerkänslorna kraftigt avtar och muskelmassan samtidigt skyddas. Reserverna tas från fettlagren.

3 Slanka måltider per dag ger 100 % fullvärdig näring med alla vitaminer, mineraler och spårämnen som kroppen behöver – därför ställer inte kroppen inte in sig på svält.
Victoria kommer också få coachning och stöd från Slankas träningsexpert Jeanette. En del av mångas framgång i viktnedgången – är just stödet och kontakten med Slankas coacher – som ger feedback och hjälper en med att träna in nya tankebanor under en livsstilsförändring.

Vill du också gå ned i vikt med Victoria och Slanka? Handla här!

Share this post