Intervjuserie del 2, Elin om vikt och hälsa

Vad gör du när du har en riktigt dålig dag – för att komma igen och upp på banan igen?
Låter dagen gå och gör saker som jag tycker om, så börjar jag om efter en god natts sömn.

Hur ska man tänka för att lyckas med en viktnedgång?
Tänka på allt du kan/ska belöna dig med när du nått en fin vikt! ”Att tänka positivt” är väldigt kliché, men det hjälper faktiskt.

Har du några hemliga knep – för att lyckas så bra på Slanka Maxi?
Försök att dricka så mycket vatten som möjligt, det ger en större mättnadskänsla som man mer än gärna tar emot. Se till att ha mycket att göra den första veckan, så du inte tänker på vad/att du inte får äta.

Vilka är dina favoritsmaker av Slanka?
Slanka Cappuccino och Slanka Kycklingsoppa. Kycklingsoppan är riktigt god och går att variera med många olika kryddor. Och Slanka Cappuccino älskar jag med krossad is.

Har du några nyttiga favoritrecept som du kan dela med dig av?
Ugnsbakad lax. Salta och peppra laxen, mixa fetaost och spenat till en röra, lägg över på laxen och in i ugnen. Voilá!

Annars är ju en vanlig pasta/kycklingsallad att dö för! Koka upp din favoritpasta (bäst med fullkorn, såklart), stek kyckling i en god krydda och blanda det tillsammans med dina favoritgrönsaker. Och blanda gärna i äppelbitar eller honungsmelon.

Vad har du för fritidsintressen?
Vara hemma på gården och tinkra med lite allt möjligt, baka kakor och tårtor, och spela spel (Xbox/PS)

Vad är hälsa för dig?
Måltider baserade på kostcirkeln, i kombination med träning och socialt umgänge. En hälsosam livsstil innebär inte att man endast ska äta sallad, utan att äta vad man vill, i måttlig mängd och i kombination med träning. Detta har tyvärr glömts bort hos mig ett tag, men det ska ju bli ändring på det! Dessutom är det så mycket lättare att säga vad andra ska göra ????

Hur har de varit att vara Slankas septembermodell och blogga samtidigt om din viktminskning? Hur kom det sig att du sökte denna utmaning? 🙂
Väldigt konstigt. Dagarna ser i princip likadana och man dricker samma påsar som dagen innan, så det blir aningen besvärligt att komma på något nytt att skriva till er!

Jag sökte utmaningen för att jag följt Slankas instagram ett tag och tänkte att det skulle ge mig en extra push och rivstart, för att komma ner i vikt. Dessutom vet man att folk tittar på vad jag skriver, så då vill man kunna prestera också.

Vad har varit tuffast med denna utmaning och vad har varit lättast/roligast?
Alla frestelser. När man inser att man inte ska äta mat på tre veckor så lockar helt plötsligt allt som har med mat att göra. Det avtar naturligtvis ju längre tid det går och till slut hamnar du i någon form av ”status quo” där du vet att det är påsarna som gäller, men en del av den där frestelsen går inte bort.

Att se att jag måste dra åt skärpet ett snäpp till. Man ser/känner ingen viktskillnad då man ser sig själv dagligen, men när man börjar märka att byxorna glider ner, trots skärp, så känns det lite extra roligt.

Vill du också gå ned i vikt med  Elin och Slanka? Handla här!

Slanka Maxi innebär att Elin går på Slankas intensivaste viktprogram där man äter 3 Slanka måltider per dag – men med ett mycket lågt kaloriintag på totalt 500 kcal/dag, en så kallad VLCD (Very Lov Calorie Diet). Efter 3-4 dagar börjar kroppen producera ketonkroppar vilket gör att hungerkänslorna kraftigt avtar och muskelmassan samtidigt skyddas. Reserverna tas från fettlagren.

3 Slanka måltider per dag ger 100 % fullvärdig näring med alla vitaminer, mineraler och spårämnen som kroppen behöver – därför ställer inte kroppen inte in sig på svält.
Elin kommer också få coachning och stöd från Slankas träningsexpert Jeanette. En del av mångas framgång i viktnedgången – är just stödet och kontakten med Slankas coacher – som ger feedback och hjälper en med att träna in nya tankebanor under en livsstilsförändring.

Vill du också gå ned i vikt med Elin och Slanka? Handla här! 

Share this post