Coach Jeanette tipsar – få in rätt tänk med konsekvensanalys

Det är inte lätt att få in rätt tänk och nya vanor. Det är lätt att säga att man ska börja med en ny livsstil, börja träna, gå ned 20 kg – men så hamnar man ändå där i soffan med vin, godis och sin favoirimat, för stora portioner – och extrakilona som blir allt fler. Hur ska man göra egentligen för att lyckas ta sig ut feltänkt och börja agera?

Många som lyckas använder sig av konsekvensanalys som är en effektiv metod som svart på vitt visar på konsekvenserna av sitt agerande.

Låt oss ta ett exempel. Du har bestämt dig för att börja jogga 5 km och den tid du kan göra det är efter jobbet på vardagar låt oss säga kl 19,.00 på vardagar.
När du kommer hem är det såhär vid hösten, blött, kallt mörkt och soffan, filten, mysmat och tv:n känns mycket mer inbjudande. Hur var det du nu skulle göra?

Visst, det är jättehärligt att välja soffan, kanske lite gott att äta och dricka framför tv:n istället för att ge sig ut att jogga 5 km i mörket och vinden.

Hur kommer du känna dig om du väljer soffmyset? Till en början superglad och som du dragit vinstlotten, men hur kommer du känna dig i morgon? Troligtvis inte alls lika nöjd med med dig själv, kanske kläderna stramar ännu mer.

Om du däremot valde joggingrundan, kanske det tog emot första km och var blött, blåsigt och kallt – men sen släppte det och blev till och med ganska uppfriskande och skönt och mot slutet var du stolt över dig själv. För att inte tala om dagen efteråt. Och veckan efteråt när du fått in den goda vanan flera gånger och när du ställde dig på vågen. Det är först efteråt vi skördar frukterna av de goda valen.

Vi är så vana vid att få kicken direkt – vi måste träna om och bli lite mer uthålliga när det gäller livsstilsförändringar. Så håll i och håll ut. Let´s Slanka loss tillsammans! 🙂 Ta gärna hjälp av din Slanka coach.

Börja med att byta ut en eller flera måltider mot Slankas goda måltidsersättningar så har du kommit en bra bit mot en lättare livsstil.

Vill du också gå ned i vikt med Slanka? Handla här

 

Share this post