Lär känna Maria bättre intervju del 1

Hej Maria! Vad roligt att träffa dig och att alla vår Slanka följare får lära känna dig lite bättre! Du är ju Slankas inspirerande November-modell. Berätta vad var det som fick dig att våga söka att bli Månadsmodell för Slanka?

Jag kände att jag ville prova något annat och genom att bli ansiktet utåt för Slanka under en månad så kände jag att jag skulle få den där extra knuffen som behövs för att ta tag i min vikt. Genom att man visar upp resultat och progression så får man extra motivation och ”press” på sig att göra bra ifrån sig.

Hur har de här 3 veckorna på Slanka Maxi varit, har det varit tufft att blogga, gå på Slanka Maxi och jobbat samtidigt?

Ja ibland har det känts tufft när man inte vet exakt vad man ska skriva när den ena dagen är den andra lik. Men det har aldrig känts stressande att blogga. Sen vill man gärna ta inspirerande och fina bilder på sina slanka måltider men varje gång jag ska dricka en shake glömmer jag bort det där med fotografering och har fått i mig halva redan när jag kommer på mig själv.

Hur har du tacklat hunger och sug i den här ruggiga hösten?

Jag har antingen haft väldigt tur men jag har inte känt något sug eller hunger under min tid på slanka maxi. Det kanske var under dag 2 och 3 under första veckan men då fokuserade jag på målet och hur bra jag kommer må då jag är klar och hur nöjd jag kommer vara över min egen insats.

Berätta mer din tidigare vikthistoria?

Jag har alltid varit lite överviktig men i 20 års åldern drog det iväg snabbt och helt plötsligt hade jag 20-25 kg övervikt som jag sedan har försökt bli av med med blandat resultat. Jag tror mitt största problem är att jag gillar mat och olika smaker väldigt mycket och det kan lätt bli för stora portioner eller att jag tar om fast jag egentligen redan är mätt. Sen är jag alldeles för förtjust i choklad. Jag tycker det är ett bra råd att själv skriva ner varför man tror man är i den viktsituation man befinner sig det ger en en möjlighet att se på situationen utifrån med nya ögon och kan hjälpa en att lägga fram riktlinjer för att komma till ett mer önskat viktläge.

I morgon fortsätter intervjuserien med Maria – missa inte den!

Vill du också gå ned i vikt med Maria och Slanka, handla här!

Vill du också gå ned i vikt med Maria och Slanka? Handla här

Slanka Maxi innebär att Maria går på Slankas intensivaste viktprogram där man äter 3 Slanka måltider per dag – men med ett mycket lågt kaloriintag på totalt 500 kcal/dag, en så kallad VLCD (Very Lov Calorie Diet). Efter 3-4 dagar börjar kroppen producera ketonkroppar vilket gör att hungerkänslorna kraftigt avtar och muskelmassan samtidigt skyddas. Reserverna tas från fettlagren.

3 Slanka måltider per dag ger 100 % fullvärdig näring med alla vitaminer, mineraler och spårämnen som kroppen behöver – därför ställer inte kroppen inte in sig på svält.

Maria kommer också få coachning och stöd från Slankas träningsexpert Jeanette. En del av mångas framgång i viktnedgången – är just stödet och kontakten med Slankas coacher – som ger feedback och hjälper en med att träna in nya tankebanor under en livsstilsförändring.

Vill du också gå ned i vikt med Maria och Slanka? Handla här! 

Share this post