Viktutmanare nr 1 – Aida

Häng med våra 5 Viktutmanare under 7/1-7/4  som kommer göra en livsstilsförändring med Slanka Deli Diet. De börjar med en rivstart med Slanka Maxi på 16 dagar. En del av Viktutmanarna fortsätter på Slanka Maxi och en del av deltagarna fortsätter på Slanka Kombi. Slanka kommer följa våra 5 deltagare under året och de kommer få stöd och coachning från Slankas coach Jeanette. Först ut att prestentera sig av Viktutmanarna är Aida:

Aida är mitt namn och vid tiden då denna presentation skrivs är jag 39 år gammal. Men under tiden viktutmaningen pågår kommer jag att fylla 40. Någon fest blir det inte då utan flyttas när jag har kommit i mål och när det inte är minusgrader längre. Utamningen att få hjälp av Slankas produkter och coachen Jeanette samt att tillhöra en grupp individer med samma mål är en fantastisk möjlighet och en present till mig själv.  Så roligt att få denna möjlighet!

Startvikt: 84,0 kg
Midjemått: 99 cm
Längd:164 cm

Vikten ökade i samband med mina två graviditeter. Båda gångerna gick jag upp till 104 kg vilket påfrestade kroppen rejält. Till och med skostorleken ökade från 38 till storlek 40. Av alla dessa extra kilon klarade jag ett antal att gå ner på egen hand men cementerade de resterande 20-25 ett bra tag nu. I vardagen med familj och arbete som ska prioriteras lägger man alltför ofta sig själv åt sidan. Egna behov av sömn och nyttig mat kommer inte i första hand så länge barnen är små. Det sätter sina spår då det är lätt att ta genvägar för att spara tid. Men barnen är lite större nu och nu är det dags att mamma satsar på sin hälsa i större utsträckning än tidigare. Det är slut med stressätande på kvällen. Bättre rutiner måste skapas.

Jag är en sådan person som inte äter frukost för jag är inte hungrig då. Jag är inte heller hungrig vid lunch för att göra saken ännu värre. Jag äter oftast lunch av sociala skäl med kollegorna, vilket mestadels blir sallad. Hungrig blir jag först vid 17.00 tiden och sedan vid 21.00. Då är jag sugen på godis. Detta kan man inte hålla på med i längden och det inser jag nu när jag ser det på pränt.

Träning älskar jag dock och har försökt hålla igång minst en gång i veckan som minst och fem gånger i veckan som mest. Jogga, promenera, träna styrka, det ger så mycket frihet och endorfiner i kroppen så det kommer jag fortsätta med under viktutmaningen och så klart även i framtiden. För övrigt är jag intresserad av vegetarisk, vegansk och raw food recept som jag vill försöka lära mig mer om under 2019.

Mina mål med denna utmaning är ganska konkreta och gäller under de kommande veckorna. Nya mål utöver de 5 uppsatta kommer att tillkomma under resans gång. Så följande har jag tänkt mig:

1) Jag vill kunna knyta skorna ljudlöst utan att man tappar andan varje gång man böjer sig,
2) att kunna springa och gå långa promenader utan värk i fötter, rygg och knän.
3) klara av att springa fem km utan att stanna
4) vara en god förebild för barnen vad gäller träning och rörelse i vardagen
5) till sist, att kunna ha kläder i storlek 38 i stället för 44.

Med den här utmaningen ser jag därför bara målet och inga hinder. Häng därför med på min resa mot ett hälsosammare liv. Ta del av min vardag med träning, glädjeämnen, inspiration och motivation. Ska vi gå i mål tillsammans med Slanka? Jag tänker köra så att det ryker, är du med och hänger på?

Nu kör vi igång
Kram Aida

Vill du också gå ned i vikt med Slanka och Viktutmaningen? Handla här

Slanka Maxi innebär att man går på Slankas intensivaste viktprogram där man äter 3 Slanka måltider per dag – men med ett mycket lågt kaloriintag på totalt 500 kcal/dag, en så kallad VLCD (Very Lov Calorie Diet). Efter 3-4 dagar börjar kroppen producera ketonkroppar vilket gör att hungerkänslorna kraftigt avtar och muskelmassan samtidigt skyddas. Reserverna tas från fettlagren.

3 Slanka måltider per dag ger 100 % fullvärdig näring med alla vitaminer, mineraler och spårämnen som kroppen behöver – därför ställer inte kroppen inte in sig på svält.

Deltagarna i Viktutmaningen får också få coachning och stöd från Slankas träningsexpert Jeanette. En del av mångas framgång i viktnedgången – är just stödet och kontakten med Slankas coacher – som ger feedback och hjälper en med att träna in nya tankebanor under en livsstilsförändring.

Vill du också gå ned i vikt med Viktutmaningen och Slanka? Handla här!

Share this post