Mår så bra av ketonerna och Slanka Maxi

Hej igen
Då är det dags för en reflektion över den andra veckan vi har kört Slanka Maxi. Början av 2:a veckan började bra, det fanns tid för träning, jag hann fylla 40 år, planering av tid och måltider gick väldigt bra. Sen kom den stressiga delen av månaden i kombination med ett oändligt antal möten. Det blir så mycket per dag att man aldrig känner sig riktigt tillräcklig för alla som behöver mig på något sätt. Jag rusar från ett möte till ett annat, ibland får man avbryta mitt i ett samtal och gå på något annat möte som också är viktigt. Sen får man försöka hinna ikapp arbetet på kvällen. Det finns en skillnad mot förut – mötesuthålighet – tack vare ketosen.

Gick väl in i ketosen någon gång i början av veckan och klarade av att vara fokuserad, koncentrerad, skärpt och resultatinriktad till max. Helt underbar känsla egentligen. Något som passar mig personligen väldigt bra. Dessutom har jag konstaterat att jag varken är en frukost- eller lunchmänniska. Jag äter gärna senare på dagen. Jag blir så kraftlös av både frukost och lunch. Känner mig trött och ”utflöten”, eller hur man ska förklara.

Kanske är min kropp helt enkelt inställd på periodisk fasta med ett ätfönster mellan 17.00-20.00? Hälsosamt tycks det vara om man ser till den senaste forskningen. Jag får mer energi då. Måste kolla om jag ska lägga mina måltider utifrån vad passar min kropp och experimentera kring tidpunkterna för ätande…

Har också beställt en ny omgång Slankaprodukter med nya smaker som jag ser fram emot att få testa. I skrivande stund känner jag av lite i halsen vilket skulle vara så tråkigt att behöva hantera just nu. En förkylning passar inte just nu mitt i min process. Men vad gör man när det är så kallt och det är virus överallt? Bara att acceptera, försöka läka ut och sedan köra igen.

Inför nästa vecka tänker jag att Slanka Kombi får testas ett par dagar och sedan Slanka Maxi igen. Det måste planeras dock mycket noggrant för att undvika eventuella frestelser. Just nu vill jag bara ha salt och en massa frukt. Därför måste jag konsultera min coach Jeanette hur vi ska lägga upp det hela så att det fungerar för mig. Jag är fortfarande i fasen då jag måste lära känna min kropp och vad som fungerar för mig.

Nyligen hörde jag på nyheterna att vi måste tänka på klimatet och äta mindre kött. Det har jag blivit tidigare övertygad om, inte bara för klimatet utan också för den djurhållning som inte motsvarar etiska förväntningar. Vi måste ställa krav för att få bättre mat. För egen del är jag nöjd med att nu bara äta mina Slankaprodukter och inte behöva ens tänka på kött. Men planering är verkligen A och O i det här fallet. Bara planering och fokus på mållinjen. Resten är en njutningsfull resa.
Ta hand om er.

Förändringar: vikten är densamma, 80,5 (det har sina månatliga skäl) men midjan har minskat med 3 cm, från 94 till 91 cm (ursprungligen var måttbandet. Total viktnedgång är -3 kg från starten.

Vill du också gå ned i vikt med Slanka och Viktutmaningen? Handla här

Slanka Maxi innebär att man går på Slankas intensivaste viktprogram där man äter 3 Slanka måltider per dag – men med ett mycket lågt kaloriintag på totalt 500 kcal/dag, en så kallad VLCD (Very Lov Calorie Diet). Efter 3-4 dagar börjar kroppen producera ketonkroppar vilket gör att hungerkänslorna kraftigt avtar och muskelmassan samtidigt skyddas. Reserverna tas från fettlagren.

3 Slanka måltider per dag ger 100 % fullvärdig näring med alla vitaminer, mineraler och spårämnen som kroppen behöver – därför ställer inte kroppen inte in sig på svält.

Deltagarna i Viktutmaningen får också få coachning och stöd från Slankas träningsexpert Jeanette. En del av mångas framgång i viktnedgången – är just stödet och kontakten med Slankas coacher – som ger feedback och hjälper en med att träna in nya tankebanor under en livsstilsförändring.

Vill du också gå ned i vikt med Viktutmaningen och Slanka? Handla här!

Share this post