Nu har jag gått ner -18,6 kg med Slanka

Jag har haft svårt att komma på vad jag ska skriva den när veckan, inspirationen har varit i botten. Veckan har flutit på bra kring slanka och träning, jag har tränat och kört Slanka Maxi som planerat och utan sug eller hunger. Jag har tappat -1,8kg och totalt nu är det -18,6 kg! 🙂

Den här resan handlar så mycket mer än om en viktresa, tillsammans med viktresan så startar du massa inre processer vilket är ett måste för att resultaten ska bli hållbara för att få din livsstilsförändring på sikt. Och som alla resor där man arbetar med sig själv på insidan kommer det dippar, man kommer tillbaka till gamla tankebanor. Så har den här veckan varit för mig. Jag har inför jag påbörjade min slanka resa ”städat” bort människor ur mitt liv som fått mig att må dåligt eller bara tagit energi vilket va galet svårt men också fantastisk underbart. Jag har under de här veckorna fått en trygghet i mig själv igen och kunnat säga ifrån när jag tycker att folk agerar fel mm. Den här veckan har spöken både hjärnspöken och personer från förr fått påverka mitt humör och mående till det sämre och tankarna om att jag inte duger, att jag inte har nog bra resultat, varför gör jag det här jag kommer inte lyckas ändå mm.

Först blev jag arg besviken och frustrerad på mig själv för att jag låtit tankarna komma tillbaka. Men istället för att straffa mig för det med ännu mer dåliga tankar eller att skita i träningen och hålla mig hemma på soffan. Har jag jobbat mycket med att tänka på mina mål och det positiva som varit jag menar jag närmar mig ett stort delmål snart har jag tappat 20 kilo och vi har inte ens hållt på i 2 månader än hur kan jag egentligen tycka att det är dåligt? När det är så fantastiskt bra.
Jag har även fokuserat på vad jag funnit i stället för vad jag förlorat jag har börjat lära känna nya personer som ger mig massa energi i stället för att ta massa energi vilket är en vinst.

Jag har kunnat öka upp vikterna på träningen inte mycket men vad gör det, för jag var ju faktiskt kunnat öka upp. I fredags vart ett gruppass inställt jag planerat att gå på normalt hade jag tagit det som en ursäkt för få låta mig på soffan, men den här gången drack jag min shake och åkte till gymmet körde på löpbandet och sen ett grymt rumpa och ben pass så nog har det hänt grejer jag måste bara välja att se dem och tillåta mig att känna glädje och stolthet för det även när det negativa knackar på dörren.

För är det något jag och många med mig är bra på så är det att vara elaka mot oss själva och trycka ner oss själv och vara stolta över man lyckats med är ju nästan tabu. Så våga vara stolt över vår du befinner dig, att du tagit beslutet att påbörja din resa, att du kommit igång, att du tappat 0.5kg eller 15 kg eller vad det nu kan vara varje gram, varje positiv tanke om dig själv är en vinst att vara stolt över så låt inte det negativa ta över.

Dåliga dagar kanske rent av en dålig vecka kan komma men hitta målet och ge inte upp målet. Hitta vilka som kan peppa dig och hitta vad som kan peppa dig. Du ska inte bara gå ner i vikt under den här resan, du ska ändra livsstil och du ska tycka om dig själv det är många utmaningar men en treenighet som jag tror är A och O för att lyckas.

Det har varit bra att ha shakerna och fått in den rutinen och fast det varit mycket den här veckan så här jag inte ens varit lockad att ta något annat än mina shaker.
Så den här veckan tar jag med mig att jag har ändå kommit en rejäl väg på min mentala tanke reda, att jag har sånt otroligt fint stöd i Aida, Anette, Helen och Jeanette, dessa otroligt starka och fina kvinnor jag aldrig träffat men är det finaste stöd jag har och som kan hjälpa mig att se det jag själv inte alltid inte ser. Tack för att ni finns där, stöttar och lyfter. Det är otroligt bra att få dela resan med någon/några som går igenom samma process själv.

Efter den här svajiga veckan så ska det bli en belöningshelg för det är jag värd 🙂 fredag träning och sen bio. Lördag träning och shoppingdag och fika med min mamma, söndag hundpromenad och kanske lite lek i utegymmet med en nyfunnen vän. Sen avslutas helgen med bodybalance och mindfulness.

Det blev ett långt och kanske lite luddigt inlägg men det i sig speglar lite hur veckan varit. Så nu ser jag fram emot en ny vecka med ny energi på Slanka Maxi. Hoppas ni får en fin vecka alltihopa och kom ihåg att var du än befinner dig i din resa, att du börjat tänka på om slanka är nått för dig, ska börja, är en bit in eller rentav snart i mål kom ihåg att vara nöjd med dina resultat och tillåt dig att tycka att det är bra och straffa dig inte för de dagarna det blir en svacka för det är inget misslyckande utan det handlar om målfokus och att hitta tillbaka.

Kram Helena

Vill du också gå ned i vikt med Slanka och Viktutmaningen? Handla här

Slanka Maxi innebär att man går på Slankas intensivaste viktprogram där man äter 3 Slanka måltider per dag – men med ett mycket lågt kaloriintag på totalt 500 kcal/dag, en så kallad VLCD (Very Lov Calorie Diet). Efter 3-4 dagar börjar kroppen producera ketonkroppar vilket gör att hungerkänslorna kraftigt avtar och muskelmassan samtidigt skyddas. Reserverna tas från fettlagren.

3 Slanka måltider per dag ger 100 % fullvärdig näring med alla vitaminer, mineraler och spårämnen som kroppen behöver – därför ställer inte kroppen inte in sig på svält.

Deltagarna i Viktutmaningen får också få coachning och stöd från Slankas träningsexpert Jeanette. En del av mångas framgång i viktnedgången – är just stödet och kontakten med Slankas coacher – som ger feedback och hjälper en med att träna in nya tankebanor under en livsstilsförändring.

Vill du också gå ned i vikt med Viktutmaningen och Slanka? Handla här!

Share this post