Intervju med Helena – 24,4 kg med Slanka på 10 veckor

Hej Helena! Det har varit så inspirerande att få följa er Viktutmanare under våren här i Slankas blogg. Berätta lite kort om din vikthistoria, när du började få problem med vikten?

-Jag har alltid varit större även som liten. Jag tog sedan tag i vikten för ca 10 år sedan och gick ner närmare 40 kg och höll det under 6-7 år, kom sedan i en period i livet där det hände mycket tråkigheter och jag mådde dåligt och tappade orken till träning, orken till att bry mig om kosten och om mig själv och gick upp igen.

Hur du hittade Slanka och Viktutmaningen och varför du bestämde dig för att söka?

– Jag vet inte riktigt hur jag hittade Slankas viktutmaning det dök upp i mitt flöde när jag surfade runt. Och det gjorde det när jag va som mest less på mig själv och min vikt och va bestämd att få till en förändring. Jag kände att det va en chans jag va tvungen att försöka ta även om det va läskigt då jag kände oro över att ”blotta” mig med bilder och text.

Vad har varit roligast med Viktutmaningen och hur har din resa med Slanka varit?

– Min resa har varit riktigt enkel faktiskt, tiden har rullat på och jag har inte haft några sug och mått bra under hela resan. Det är tråkigt att det snart är över. Det som har varit roligast är verkligen att få göra den här resan med de fantastiska tjejerna och underbara coach Jeanette. Utan dem hade det resan inte gått så enkelt. De har blivit viktiga för mig och jag värdesätter deras stöd och pepp enormt mycket.
Självklart har det även varit underbart att se kilona rasa och känna kroppen bli lättare. Och att kunna handla kläder på vilken avdelning som helst och att kunna köpa en jacka och med lätthet få den över armarna 😁

Har du några bra tips till alla som vill lägga om sin livsstil och ska sätta igång med Slanka Maxi?

– Hitta ditt mål och motivation, bestäm dig och tveka inte att börja. Hitta nån som kan vara ditt stöd och ta gärna hjälp av någon utav slankas coacher. Förbered dig mentalt och även din omgivning på att du ska göra det här. Sen bara kör när du väl är igång och du ser de snabba resultaten så vill du inte sluta.

Vad har varit ditt mål med Slanka Viktutmaningen?

– Att gå ner i vikt, komma igång med träningen, bli starkare och lättare i kroppen och inte låta vikten hindra mig. Och där har jag kommit en bra bit på vägen och kommer fortsätta med den resan tills jag känner att jag är i mål.

Slanka kommer fortsätta följa er 4 Viktutmanare under hela 2019, så vi kommer höra mer från er då och då i bloggen – så vi ser hur ni fortföljer er resa.
Hur ser dina planer ut gällande vikten och hälsan framöver?

– Jag kommer fortsätta att hålla igång med träningen och även börja lägga in mer konditions och löpträning nu när jag börjar bli lättare. Jag ska springa vårruset med mina kollegor och color run med vänner i vår. Jag ska åka på Zumba fitness kryssning i höst. Träningen har blivit något att göra tillsammans med vänner och familj och det har blivit en del av vardagen.
Gällande hälsan är min plan att gå över på Slanka kombi en period och efter det kommer jag köra slanka 5:2 tills jag känner att jag är nöjd med vikten. Jag kommer hålla koll på kalorierna och köra mina mål utifrån 16:8 som jag kört tidigare och trivs med det innebär att jag har ett ätarfönster på 8 timmar och resten fastar. Då jag verkligen har svårt för frukost så äter jag mitt första mål kl.12 och så här jag även tagit mina shaker nu. Jag kommer använda mig av en måttsats som hjälper mig att hålla koll på kalorierna och få lagom portioner. Sen kommer jag även ha kvällar med god mat och dryck tillsammans med vänner men jag känner att jag fått till bra rutin på det andra och då får man självklart göra sånt i bland också.

Den här veckan har jag gått ner ytterligare -2 kg så totalt  -24,4 kg
Jag som ville nå 25 kg innan påsk kan nog sätta 30 kg till påsk😊. Nu kör vi!

Vill du också gå ned i vikt med Slanka och Viktutmaningen? Handla här

Slanka Maxi innebär att man går på Slankas intensivaste viktprogram där man äter 3 Slanka måltider per dag – men med ett mycket lågt kaloriintag på totalt 500 kcal/dag, en så kallad VLCD (Very Lov Calorie Diet). Efter 3-4 dagar börjar kroppen producera ketonkroppar vilket gör att hungerkänslorna kraftigt avtar och muskelmassan samtidigt skyddas. Reserverna tas från fettlagren.

3 Slanka måltider per dag ger 100 % fullvärdig näring med alla vitaminer, mineraler och spårämnen som kroppen behöver – därför ställer inte kroppen inte in sig på svält.

Deltagarna i Viktutmaningen får också få coachning och stöd från Slankas träningsexpert Jeanette. En del av mångas framgång i viktnedgången – är just stödet och kontakten med Slankas coacher – som ger feedback och hjälper en med att träna in nya tankebanor under en livsstilsförändring.

Vill du också gå ned i vikt med Viktutmaningen och Slanka? Handla här!

Share this post