Prova Slankas läckra recept utan onödiga kalorier

Prova våra härliga och nyttiga recept i påsk eller vid något annat tillfälle när du vill njuta men ändå hålla igen på kalorierna. Tänk på att det alltid är mängden som är avgörande. Här presenterar vi alternativ till dig som går på Maxi eller Kombi. Vad sägs om härlig Slanka glass utan socker eller kalorier, däremot fulladdad med näring och protein, eller varför inte en Slanka Chokladpudding med smak av Apelsinchoklad, en härligt fluffig Choklad och Cappuccino Coupe eller en Morotskaka som är socker- mjöl- och fettfri. 🙂
Lycka till och Glad Påsk!

Gör glass av din Slanka-favorit!
Frysen
Tillred din Slanka-shake / pudding med 2-2,5 dl vatten. Ställ den i frysen. Ta ut den i god tid innan du serverar.
Glassmaskin
Har du glassmaskin blir glassen ännu godare! Tillred först shaken i en elektrisk mixer med 2-2,5 dl vatten. Häll shaken i glassmaskinen och kör enligt apparatens anvisningar. Lägg sedan upp glassen i en vacker skål
TIPS! Varva gärna två olika smaker för en ny smakupplevelse. Toppa med färska bär och en klick grekisk yoghurt.
Maxi: ingen topping

Choklad & Cappuccino coupe
Tillred Cappuccino shaken med 2-2,5 dl vatten + 1-2 msk kesella/grekisk yoghurt i mixer.
Ställ in i frysen till glass.
Ta ut Cappuccino-glassen i god tid innan servering så den hinner mjukna och bli aningens rinnig.
Varva Chokladpudding med några skedar Cappuccino-glass och grekisk yoghurt/kesella smaksatt med kanel. Toppa gärna med hallon och flisad mörk choklad.

Chokladpudding med apelsinsmak
Smarrig Chokladpudding med apelsinsmak får du genom att byta ut en del av vattnet mot färskpressad apelsinjuice vid tillredningen. Toppa med rivet apelsinskal och en klick turkisk yoghurt/kesella ev blandat med en liten klick grädde.

Tillred Chokladpuddingen enligt påsens anvisningar. Ställ i kylen.

Slanka Vanilj- & Morotskaka (fett- & mjölfri)

Ingredienser:
1 påse Slanka Vanilj shake
3 äggvitor
250 g kvarg 0,2% eller turkisk yoghurt
1,5 – 2 tsk flytande sötningsmedel eller stevia (om stevia används måste mängden anpassas)
1 tsk ingefära
1 tsk kardemumma
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
3 morötter
1 tsk kanel
1 tsk nejlika
Frosting:
150 g färskost 2%
0,5 tsk flytande sötningsmedel
1 tsk vanilj sockerfri eller sockerfri vaniljsirap
Citronsaft att fukta kakan med
Kanel att strö på frostingen
Tillredning (ca 30 min):
Riv morötterna och koka dem i en liten mängd vatten ca 5 min tills de är mjuka.
Skilj äggulor och -vitor åt i skilda skålar.
Blanda Slanka Vaniljshake-pulver med bakpulver + bikarbonat. Rör om ordentligt.
Vispa äggvitorna. Blanda sedan i kvargen och blandningen Slanka Vanilj-shakepulver och rör till en jämn smet.
Smaksätt med vaniljsocker eller vaniljsirap, sötningsmedlet, ingefära, kardemumma, kanel och nejlika
Tillsätt de avsvalnade morötterna och blanda alltsammans till en jämn smet.
Sätt ett bakplåtspapper i bottnen på en kakform och häll i smeten.
Grädda i 200°C i ca 15-20 min till dess att kakan fått en fin färg. Varmluftsugn 180°C.
Stjälp upp kakan ur formen och fukta den med citronsaft. Låt kakan kallna helt och hållet.
Frosting: blanda färskost, sötningsmedel och vaniljsocker eller vaniljsirap.
Bred frostingen på kakan och strö över kanelen.

Glad Påsk önskar Slanka!

Här hittar du Slankas webbshop!

Här hittar du samtliga av Slankas produkter i vår webbshop!

Share this post