december 2014

Intervju Emma Svanholm: Gick ner 42 kg med Slanka och håller vikten efter 4 år!

Emma Svanholm -42 kilo, håller vikten efter 4 år. Läs Emmas råd! Vad är det som gjort att just du lyckats ta dig i mål och dessutom bibehållit din vikt över 4 år? Min kontakt med Lena Villaume på Slanka Viktklubben gav mig rätt hjälpmedel, inställning och tydliga mål. Det tog mig hit där jag är idag, 42 kg lättare. Och min resa fortsätter. Jag uppnår mina mål och sätter ständigt nya. Det jag har kvar är mina hjälpmedel (gym, Slanka, [...]

november 2014

Ät med närvaro

Det är minst lika viktigt att se över vad du äter som hur du äter. Många med viktproblem äter under stress, skuld eller skam - vilket i sin tur påverkar vilken mat du väljer och hur du äter den. Om du intar en måltid under stress äter man ofta alldeles för snabbt och för stor mängd utan att verkligen känna efter när kroppen fått i sig tillräckligt. Personer som känner skuld och skam i samband med ätande väljer oftast att äta i [...]

september 2014

Min egen resa

Det här är mitt första personliga blogginlägg om min egen kamp mot övervikten. Hur jag äntligen har håller vikten och får BALANS med hjälp av Slanka. Under de dryga nitton år som jag arbetat som viktkonsult får jag ofta frågor av mina kunder: "Hur var din situation, Lena? Hur gjorde du? Hur kan du fortsätta hålla vikten år efter år? etc." Kanske min historia kan vara till hjälp och inspiration åt andra. Jag har ju aldrig dolt att jag ganska länge [...]

augusti 2014

Minnen från Stockholm Marathon 2014

Nu var det ett tag sedan Slanka Viktklubbens medarbetare Jeanette deltog i Stockholm Marathon den 31 maj 2014. Här är hennes egen rapport och upplevelse av loppet: Stockholm Marathon är alltid en lika spännande och jobbig utmaning. I år hade jag glädjen att springa hela loppet tillsammans med min sambo. För honom var det premiär att springa så långt som 42 195 m. Som mest hade vi i år genomfört långpass på 35 km - så lite nervösa var vi [...]

juni 2014

Dra ned på saltkonsumtionen!

Salttrenden pekar uppåt. Idag konsumerar vi dubbelt så mycket salt jämfört med 1960-talet. För mycket salt sliter på njurarna, höjer blodtrycket och tros vara en orsak till stroke. Främst är det färdigrätter och restaurangmat som är orsaken varför saltkonsumtionen ökar. Nästan 80% av saltet får vi i oss från inköpta livsmedel och färdigmat. Resterande 20 % tillsätter vi själva i matlagningen. I sverige konsumerar vi 10 gånger mer salt än vad vi behöver. Smaklökarna vänjer sig gradvis med sälta. Börja därför [...]

maj 2014

Sov gott!

Det är viktigt att se över sina sovvanor när man gör en livsstilsförändring och jobbar med en viktminskning. Viktklubben listar 10 sov gott tips! 1) Se till att skapa fasta rutiner. Gå och lägg dig samma tid varje dag - vardag som helg. 2) Ta ett varmt bad innan sänggåendet. Du blir lättare trött när kroppen återhämtar sig i det varma badet. 3) Läs gärna en bok innan du somnar. Helst inget upprörande. 4) Se till att ha mörkt i sovrummet. Undvik allt [...]

Förberedelser inför Stockholm Marathon

Om 16 dagar skall jag springa mitt 11:e Stockholm Marathon - vilket jag både ser fram emot och fruktar. När man springer över 4,2 mil kommer man väldigt nära "sig själv" både fysiskt och mentalt. Under ett marathonlopp jobbar man lika mycket med sitt psyke som med benen som tar en framåt. Förberedelserna är väldigt viktiga och i år har jag varit ute i god tid. Givetvis kan ju allting hända just den dagen loppet går av stapeln. Det är [...]

april 2014

Jeanette berättar om sitt stora intresse att springa

Jag skulle inte kunna tänka mig ett liv utan att springa, luffsa, jogga etc. Löpningen ger mig så mycket glädje och mervärden i livet. Ju mer jag springer desto roligare blir det. Har sprungit regelbundet i ca 17 år och det har blivit en hel del Marathon, Ultramarathon och Halvmarathon. Ja, jag gillar att springa långt! :) Det är så enkelt. Bara att ta på sig skorna och ge sig ut - i friheten! Löpning är inte enformigt eller tråkigt. Varje [...]

mars 2014

Råvaror som är bra för hjärtat

Boosta i råvaror som gör gott för kropp och hjärta! Ät mindra mättade fetter som animaliska fetter. Ersätt grädde med magra mjölkprodukter. Ät mycket gröna bladgrönsaker, baljväxter, bär, frukt och fullkornsprodukter. Mandlar, nötter och frön är bra fettkällor. Av oljor så väljer du Slankas ekologiska Kokosolja, kallpressad rapsolja, olivlja samt linfröolja. Minska på salt, socker och alkohol. Ha gärna färska kryddor i maten, extra bra är vitlök, timjan, kanel, ingefära och cayennepeppar.