Inspireras av andra som lyckats med sin viktminskning hos Slanka Viktklubben.

Slut på jojobantningen!

Ett hektiskt liv med mycket jobb, god mat och ständig jojobantning upp och ner 10 kilo sätter sina spår. När jag väntade mitt tredje barn och vågen visade 97 kilo fick det vara nog.
weight-loss_pia
Idag har jag ett utvecklande och stimulerande arbete och har hittat kärleken igen. För ett par år sedan såg livet annorlunda ut. Efter sista graviditeten vägde jag 97 kilo på mina 168 cm. Graviditeten hade inneburit ett ständigt illamående och sug som jag dämpade med mat och cravings som ”stekta gröna ärtor” och pommes frites. I takt med att kroppen växte kämpade jag med att hålla såväl mitt inre som yttre i balans.

De superideal som finns idag är tuffa för många och ger inte en rättvis bild av att vara kvinna. För mig handlade det om att se bortom dessa ideal och hitta min egen matchvikt och en livsstil som ger kraft och energi. Jag startade min viktresa med ett holistiskt perspektiv att må bra.

Efter rekommendation av sångaren Magnus Carlsson började jag med min dåvarande man hos Slanka Viktklubben och viktcoachen Lena Villaume. Detta resulterade i en mer hållbar livsstil och att extrakilona försvann.

Jag tycker om det goda i livet. Men ju äldre jag blir så inser jag att man inte är evigt ung. Kroppen är fantastisk och har en unik förmåga att anpassa och återhämta sig, men också att förfalla. Med en god grundfysik och koll på kaloriintaget så går det relativt snabbt att komma i form. Lika mycket som du tar ansvar för ditt eget liv, din hälsa och familj måste du ta ansvar för vad du stoppar i dig.

Idag håller jag vikten och använder Slanka naturligt och konsekvent i min mathållning för att få bra näring och balansera kaloriintaget. Jag tränar regelbundet med allsidig motion men utan att överdriva.

Idag har jag de verktyg jag behöver.

Pia Johansen, Stockholm

Evas viktminskning

I januari för flera år sedan vägde jag 90 kg. Augusti samma år, efter ett drygt halvår med Viktklubben, vägde jag 60 kg. Jag väger fortfarande runt 60, ibland något under, ibland något över, men når jag 62 (t.ex. efter julhelger) börjar jag en kur igen för att bromsa.
weight-loss_eva-a

Mina främsta knep är vägning och kaloriräkning. Jag har en bra badrumsvåg och en bra köksvåg. Jag väger mig själv en gång i veckan och alla ingredienser i varje mål varje dag, så gott jag kan – ibland får man ju höfta, när det inte går att veta vad som ingår, men när man är van kan man ofta gissa rätt bra ändå. Det kan låta besvärligt, men jag har aldrig tyckt att det är särskilt jobbigt. Över julhelger och andra specialtillfällen väger och räknar jag inte, bara när jag äter som vanligt.

Jag frågade Lena Villaume på Slanka Viktklubben vad som är rätt kaloriintag för mig att hålla vikten och fick veta att för mig är det ca 1800 kcal/dag. Jag försöker alltså hålla mig strax under det, för om jag då missar litet, så går jag inte så långt över utan att det jämnar ut sig under veckan. Kaloritabellen i Viktklubbens Lilla Lätta ( finns i Slanka App) är till god hjälp, liksom även kaloritabellen, och direkt på förpackningar, i den mån de finns och går att läsa. Av någon anledning är alltid just kaloriinnehållet det mest finstilta på de flesta förpackningar.

Att jag har lyckats undgå att falla tillbaka i gamla vanor beror på: Jag gick på Slanka Maxi länge: först 6 veckor i rad, sedan Slanka Kombi i ca tre månader, följt av Maxi igen i tre veckor på raken under sommaren, därefter Kombi till någon gång i början av augusti.

Detta bröt mina gamla vanor rejält. Eftersom jag inte äter kött och inte var så förtjust i frukt och grönsaker, levde jag mest på kolhydrater förut: pasta, ris, smörgåsar, frukostflingor osv.

Efter viktminskningen var jag mycket försiktigare med kolhydrater, och under tiden hade jag ju hunnit förändra mitt smaksinne också, så att jag tyckte bättre om frukt och grönsaker än förut, och kunde balansera måltiderna bättre.

Under viktminskningstiden hade jag förändrat mitt beteende. Jag hade vant mig vid små portioner, så jag blir mätt fort, men skulle jag någon gång vilja ta en portion till när jag tycker att jag inte borde, så hjälper det att dricka mer vatten. Under tiden jag gick ner i vikt var det nog allt vatten jag drack, som gjorde att jag kände mig mätt ändå.

Att avhålla sig från ”favoritkalorier” kan ju vara besvärligt. Jag har en liten anekdot om det. Jag är mycket förtjust i lakrits. Min son med fru bodde på Island en period, så när han var hemma en vända hade han med sig ett tiotal ”bars” av en isländsk chokladdoppad saltlakrits – märke Freyja – till mig. Jag åt nästan alltihop själv (ingen annan gillade kombinationen riktigt) och tyckte att det var det bästa godis jag hade fått någon gång.

Året därpå for min man och jag till Island för att hälsa på, men då hade jag ju börjat hos Viktklubben och redan tappat nästan tio kg, så jag var starkt motiverad att fortsätta gå ner. Måltiderna var inget problem, för min son var den som hade rekommenderat Viktklubben till mig och är dessutom ivrig amatörkock, så han vet hur man lagar små portioner av läcker och välkomponerad mat. Men jag tänkte ju på den där Freyja-lakritsen och tänkte att om jag inte passade på att köpa litet när jag faktiskt var där, så skulle jag ju säkert gräma mig länge när jag kom hem igen. Men otroligt nog lät jag bli. Vi var ibland inne i affärer som hade Freyja, men jag köpte aldrig någon. Och till min förvåning grämde jag mig inte alls efteråt utan var istället väldigt stolt över att jag hade lyckats stå emot.

Till sist ett litet tips: Jag har ofta tyckt att alkoholfria drinkar blir väldigt tråkiga, men om man behöver hålla igen på kalorierna, så blir det inte så mycket marginal för snabba kolhydrater som alkohol. En lätt drink som faktiskt är rätt trevlig är sockerfri Tonic Water (4 kcal/dl) med 2 – 3 snedskurna skivor färsk gurka i. Gurka brukar rekommenderas i vanlig gin & tonic också – hellre än citron – men den gör faktiskt att tonicen inte smakar tunt trots att inte ginen är med. Snedskärningen är ett knep jag har lärt mig av min son, amatörkocken: det exponerar mer av kärnhuset och ger därmed litet mer smak än om man skivar på vanligt sätt. Färsk gurka är bra till mycket, och något kalorisnålare får man ju leta efter.

Eva A. Enblom, Farsta

Gick ner i vikt – sprang Marathon!

Ända sedan tonåren har jag upplevt att jag har haft lätt att lägga på mig om jag inte haft noggrann kontroll över min kost. Fick tidigt insikt om vilka hinder minsta övervikt kan innebära eftersom jag var medlem i trupp i elitgymnastik. Fick en ryggskada och slutade med gymnastiken, detta medförde att jag snabbt gick upp i vikt.
weight-loss_jeanette-ceder

Efter en semesterresa fick jag till min förskräckelse insikt, via foton, att jag inte längre såg ut att vara den sportiga person som jag identifierade mig med. Följden blev att jag drabbades av en lätt panikkänsla. Jag sökte efter snabba och säkra lösningar.

Empiriker som jag är har jag alltid dragits till det goda i livet. Slankas produktsortiment är en ren njutning smakmässigt. Det här var något som passade mig!

Viktminskningen gick oerhört snabbt vilket gjorde det lätt att fortsätta viktarbetet. Under perioden jag körde Slanka Maxi var mitt välmående på topp och det kändes skönt att produkten säkerställde att jag fick i mig samtliga vitaminer och mineraler. Totalt minskade jag 5 klädstorlekar inom loppet av 3 månader. Efter viktminskningen har det blivit oerhört roligare och lättare att springa och motionera!

Idag anmäler jag mig årligen till flertalet löpartävlingar. Har genomfört 11 Marathon och 1 Ultramarathon. Nu närmast väntar Palma de Mallorca Marathon i slutet av oktober som jag skall springa tillsammans med min pojkvän. Viktminskningen har inneburit att jag trivs bättre med mig själv på alla plan!

Jag inspirerade många i min omgivning som till en början var mycket skeptiska – när de såg mina kortsiktiga och långsiktiga resultat blev de nyfikna och undrade hur jag gjort. Idag håller jag min nya vikt genom att kombinera maratonlöpning med ett kontrollerat kostintag och inslag av Slankas produkter.

Jeanette Ceder, Stockholm

Min främsta drivkraft har varit FÅFÄNGA

Jag var inte den jag ville vara längre. Jag ville vara smal och kunna klä mig som en riktig dandy, som jag gjorde i ungdomen.
Weight-Loss_Torbjorn

Tanken på att göra något åt min vikt och mitt utseende hade väl – med varierande intensitet – grott i mig sedan kroppen började förändras i dryga 30-årsåldern. Men ”livet” kom hela tiden emellan. En förväntat arbetsam förändring av mitt levnadssätt sköts hela tiden på framtiden.

Från att ha storlek C 46 – 48 i ungdomsåren – med 80-82 cm i midjemått, närmade jag mig nu 100 cm runt midjan. I mogen ålder och inspirerad av min arbetskamrat som nått anmärkningsvärda resultat kom jag äntligen till skott. Han pushade mig ganska handfast ner till Viktklubben på Bergsunds strand, där jag blev inskriven och en första ”tre-påsars-Slanka-Maxi” inhandlades och påbörjades.

Men nu hade jag bestämt mig – och när jag väl bestämt något är min envishet orubblig!

Belöningen i form av påtagliga resultat kom snabbt och gjorde att hela processen kändes lätt och att jag uppmuntrades till att sätta upp nya mål – mål som jag tidigare bedömt som omöjliga att uppnå.

Min främsta drivkraft har varit FÅFÄNGA – att i mina ögon få se snygg ut och klä mig i min ungdoms eleganta kläder (som på grund av minimalt slitage fanns bevarade i utmärkt skick). Resultat precis efter ett år: Jag kan ha kavajer från 1968/70 och min måttsydda kostym från 1975 (80 cm midja) och mycket annat. Det har nu blivit roligt med kläder igen och att handla nytt och verkligen excellera i dandyns sköna konstart.

Har inte vägt mig på hela tiden utan bedömt det hela utifrån hur mina ungdoms kläder passar – vilket innebär cirka många kg i vikt och drygt minus 20 cm runt midjan.

Så här gjorde jag: Slanka Maxi i sex veckor. Därefter under ung fyra månader varvade jag tre veckor med Slanka Kombi 2-3 Slanka-påsar + lunch och 3 veckor med Slanka Maxi. Efter det tre veckor med frukost, lunch + 1 Slanka till kvällen. Därefter i fyra månader 2 Slanka + lunch i regel sallader med protein av olika slag. Sedan dess äter jag bra och sund frukost och lunch +1 Slanka – vilket säkert kommer att fortgå ett bra tag till. Erfarenheterna i livet har lärt mig betydelsen av ihärdighet och principfasthet!

Det bästa med SLANKA och lågkaloridiet: För mig är det självklart att en framgångsrik viktminskning måste bygga på att man minskar sitt kaloriintag och ökar sin förbrukning – så att kroppen börjar använda sig av och förbrukar sina energidepåer. Slanka-metoden är ju en radikal metod för detta (särskilt i ”max-läge”) och leder till snabba resultat, utan att kroppens behov av livsviktiga näringsämnen äventyras. Hungrig behöver man inte vara – det finns gott om mat från tidigare försyndelser i livet. Att få se fram mot en god måltid – kan vara ett mål och en belöning i sig att se fram emot.

Den framgång som nås kan vara en uppmuntran i sig och leder – i mitt fall – till viljan att sätta upp nya mål.

För att vidmakthålla det som uppnåtts har det vara viktigt för mig att hitta belöningar – värden/intressen som gör att det nya ”smala livet” känns överlägset – i mitt fall att få vara ”stans dandy” med all den uppmärksamhet som det för med sig. Som bieffekt har jag upptäckt att jag nog aldrig mått så bra som jag gör nu och som jag gjort under mitt viktminskningsår!

Torbjörn Hallström, Johanneshov

Mitt Nya Liv

Nästan hela mitt vuxna liv har jag varit överviktig, men insåg efter min graviditet att det inte var hållbart längre. Under graviditeten gick jag upp nästan 30 kg, och efter förlossningen tappade jag bara 11 kg. Jag försökte komma igång med träningen några månader efter min son föddes, men lyckades aldrig hålla igång. Eftersom jag inte hade den disciplin som jag borde ha haft, så gick allt åt skogen istället.
Weight-Loss_Sandra

I höstas ställde jag mig på vågen och det var en tung och djup suck när jag såg siffrorna.

Den 9 januari 2012 skulle bli den första dagen av mitt nya liv. Jag valde inte den 1 januari, då jag vet om att nyårslöften alltid brutits i min värld.

Jag bröt mina fula ovanor med hjälp av Slanka. 3 påsar per dag och en massa vatten blev mitt kostintag i 10 dagar. Detta gjorde jag alltså för att komma ifrån snabb-färdig-maten och inte behöva tänka på vad jag skulle äta. Dock så insåg jag ganska snabbt att det inte var hållbart för mig att bara gå på diet. Jag kände att jag så gärna ville börja träna också.

Nu äter jag vanlig mat och byter ut vissa måltider ibland mot Slanka vid t ex tidsbrist.

Snabb-färdig-maten har jag lämnat bakom mig, och gällande godis o dyl så äter jag faktiskt då och då, men absolut inte i samma mängd som jag gjort förut.

Slanka hjälpte mig att komma igång med min viktnedgång, men samtidigt så kände jag att jag behövde ett mentalt stöd och ett helt nytt tänk dessutom. Så varannan vecka började jag att träffa Lena för att prata om den mentala biten kring viktnedgången. Det har hjälpt mig enormt mycket i min viktresa. Nu har det gått drygt fyra månader sedan jag började mitt nya liv. Nu använder jag fyra klädstorlekar mindre!

Tack vare min Slanka-coach Lena så har jag fått ett helt nytt tänk i vardagen gällande maten och mitt beteende. Jag har lärt mig att ”deala” med mig själv när det kommer till onyttiga ting. Jag har lärt mig ta konsekvenserna. Bli medveten. En ruta choklad motsvarar 5 minuter på löpbandet osv. Det låter kanske konstigt, men det funkar för mig!

Det bästa tipset jag kan ge er som vill komma igång med ett sundare och mer hälsosamt liv är att ni måste vilja det själva!! Be gärna vänner och familj vara ett stöd, men kom ihåg att ansvaret ligger hos er själva! Jag har länge haft en ”offer-roll” där ursäkterna avlöst varandra till varför jag mått så dåligt och varit så överviktig… så tänker en förlorare ”hade inte det o det hänt, så hade jag vunnit”.

Nu har jag tagit itu med det, och jag mår bättre än någonsin! Jag är en VINNARE och det kan alla vara!

Sandra Viskaren

Johan

Jag gick på Slanka Maxi i tre veckor och det gick jätte bra! Däremot blev jag lite småhungrig emellanåt, framför allt när jag var ledig och bara var hemma. Så då är mitt bästa tips att hålla sig sysselsatt! Då går tiden fortare och man tänker inte på mat.
Weight-Loss_Johan-Hovart

Jag gick på Slanka Maxi i tre veckor och det gick jätte bra! Däremot blev jag lite småhungrig emellanåt, framför allt när jag var ledig och bara var hemma. Så då är mitt bästa tips att hålla sig sysselsatt! Då går tiden fortare och man tänker inte på mat.

Jag blev positivt överraskad av den genuina smaken på Slanka shakes och soppor. De hade en ÄKTA smak! Det gjorde det hela otroligt mycket lättare. Hade de inte varit så goda som de är så hade jag nog aldrig klarat det. Jag har gått ner mååånga kilon. Min Slanka-coach är Lena på Slanka Viktklubben.

Idag kombinerar jag Slanka med vanlig mat samt tränar nästan dagligen. Det funkar jättebra och jag håller min vikt!

Jag brukar framför allt ta en Slanka shake på kvällarna då jag kan bli lite sugen. Det känns bättre att ta en Kycklingsoppa än att trycka i sig massa kolhydrater (som jag gjorde tidigare) och som bara kommer ligga i magen hela natten!

Johan Horvat, Saltsjöboo

Jag har hittat tillbaka till mig själv!

Från det jag var 5 år så gick min viktkurva uppåt.

Som mest visade vågen strax över 100 kg och jag började få ont i knän och rygg.

weight-loss_catarina-ceder

Gav mig själv i 31-års-födelsedagspresent att gå ner till en vikt som inte innebar någon hälsofara eller fysiska problem. Idag 7 månader senare har jag gått ner drygt 6 klädstorlekar och den vikten har hållit sen dess.

Denna gång var jag mentalt förberedd att lyckas med min viktminskning och jag ville ha en rivstart! Började med Slanka Maxi och under 5 veckor och tappade jag mer än tre klädstorlekar under den korta perioden. Efter denna inspirerande start valde jag att gå på Slanka Kombi och tappade ytterligare tre storlekar.

Det positiva med Slanka är enkelheten. Det är så enkelt för mig att byta ut en eller flera måltider när det finns ett behov av det.

Idag skippar jag helt godis, kaffebröd/vitt bröd, undviker socker och feta mjölkprodukter. Istället väljer jag att äta mycket från växtriket, Medelhavskost och bra vardagsmotion. Jag har lyckats hålla vikten tack vara en omläggning av min kost och med hjälp av Slankas fantastiskt goda och välsmakande produkter.

Jag är så tacksam att ha provat Slankas viktminskningsprodukter och jag rekommenderar dem starkt till alla andra som vill gå ner i vikt – stort som smått. Jag har tack vare viktminskningen blivit gladare, piggare och mer social. Det är så skönt att inte behöva känna sig stor och otymplig vid olika sammanhang. Vidare har det blivit mycket roligare att handla kläder och göra sig fin inför en fest etc.

Catarina Ceder, Hägersten

Underbar känsla att få på mig favoritkläderna igen!

Under min uppväxt på en bondgård med rejäl husmanskost fick jag från tonåren problem att hålla vikten. Har provat på de flesta sorters dieter men aldrig lyckats behålla min idealvikt. Tack vare min dotter kom jag i kontakt med Slankas produkter och viktprogram.
weight-loss_helena-ceder

Jag började min viktresa med två veckor på Slanka Maxi som jag kombinerade med långpromenader på kvällarna. Första veckan tappade jag en hel klädstorlek och motivationen blev ännu starkare till att fortsätta. Efter redan två veckor på Slanka Maxi hade jag tappat mina extrakilon. Det var en underbar känsla när jag kunde börja plocka fram mina favoritkläder i garderoben igen och vilken härlig kick för självförtroendet.

Idag så väljer jag förutom Slankas produkter att äta ”ren mat” med mycket fisk, grönsaker, frukt, oljor från växtriket. Däremot försöker jag undvika feta mjölkprodukter, godis och vitt mjöl/socker. Utöver dessa kostförändringar är det viktigt att planera in daglig vardagsmotion.

Tack vare den goda smaken upplever jag inte Slanka-livsstilen som någon uppoffring. Jag håller vikten genom att byta ut en eller flera måltider om jag märker att viktkurvan börjar peka åt fel håll. Jag har fått mindre problem med knän och tycker det har blivit ett nöje att handla kläder. Min sömn har också blivit mycket bättre vilket gör att jag känner mig mer utvilad och mindre stressad.

Min favorit milkshake är Slanka Jordgubb – den brukar jag krossa med is i en blender – smaken och konsistensen blir precis som jordgubbsglass- milkshake.

Helena Ceder, Hägersten

Tack för goda Slanka. Nu mår jag så bra!

Jag åt oavsett om jag var ledsen eller glad och tyckte mitt största nöje var att äta. Jag satt hemma ofta och en dag när jag tittade mig i spegeln blev jag så ledsen och mådde fysiskt dåligt. Spegelbilden var inte jag och det kändes så trist att inte mina kläder passade längre. Vågen visade 88 kg! Inte konstigt att inte mina kläder passade – det är två storlekar mer än vad jag är van att ha.
Weight-Loss_Birute

Så hade jag hört talas om Lena och bokade en tid och kände mig så enormt inspirerad och motiverad. Min största dröm var att gå ner i vikt och njuta igen. Att trivas med mig själv och få tillbaka mitt självförtroende. Slanka Maxi startade jag med i två veckor och sedan har jag hållt mig till Slanka Kombi med 3 Slanka + en liten måltid varje dag. Och jag har ändå varit med på många fester och haft kul.

Nu har jag lyckats nå mitt mål och mår så jättebra. Jag är så glad! Nu ska jag hålla vikten med hjälp av Lena och Slanka.

Birute, Skärholmen

Min självkänsla har kommit tillbaka

Jag har alltid haft svårt att veta hur man ska äta rätt. Ända sedan jag var liten har jag ätit för få måltider och aldrig på regelbundna tider.
Mina sambo-kilon hade smugit på mig sakta men säkert.

Weight-Loss_Louise

Fick kontakt med Lena Villaume och började mitt slanka liv.

När jag väntade min andra son struntade jag helt i vad jag åt, och märkte alldeles försent att dessa kilon skulle bli svåra att gå ner.

Jag gick upp 30 kg och mådde absolut inte bra, varken fysiskt eller psykiskt. Blodtrycket var alldeles för högt även efter bebisen kommit. Vågen visade på tok för mycket till mina 161cm. Midjemåttet 120 cm.

När jag slutade amma började jag med Slanka och deras goda smaker. Jag beställde 4 kartonger och tänkte att nu kör vi!

Jag började Slanka Maxi och har kört Slanka Kombi i perioder och försökt motionera så mycket som jag kunnat. Mest vardagsmotion i form av promenader.

På mindre än 2 år har jag gått ner nästan 7 klädstorlekar! Och idag mäter jag 84 cm runt midjan. Istället för promenader springer jag nu istället 5 km/dag. Något jag aldrig trodde jag skulle klara.

Min självkänsla har kommit tillbaka och det är en härlig känsla att kunna köpa kläder i strl 38/40. Att se sig i spegeln och känna sig nöjd. Det är jag nu.

Så glad att jag kom i kontakt med Lena och Slanka som under den här tiden varit enormt stöd för mig fast jag bor långt upp i norr. Ca 50 mil från Stockholm. Undrade jag något behövde jag aldrig tveka, Lena hade alltid svar på mina frågor.

Jag tvivlar inte på att jag inte kan hålla min vikt. Jag har alltid Slanka i skafferiet.

Louise Hopkins, Sollefteå

Mina nya vanor är min nya livsstil!

Jag har under min tonårstid alltid varit smal, men efter gymnasiet flyttade jag ihop med min första pojkvän och jag kan verkligen säga att jag hamnade i sambofällan. Det var inte alls lika motiverande att gå till gymmet när pojkvännen låg hemma, då var det mycket mysigare att köpa hem godis och pizza och ha myskväll framför tvn. Helgerna ägnades åt lååånga frukostar innehållande vitt bröd, marmelad och oboy och sedan ännu mer godsaker och filmtittande. 1 år senare hade jag gått upp 9 kg.
emmy

Några månader senare tog förhållandet abrupt slut och jag väcktes då ur min bubbla! Jag var 20, och i mina bästa år, nu var det dags att rycka upp mig! Min mamma tipsade mig då om Slanka som hade hjälpt henne enormt att tappa oönskade kilon.

Samma dag åkte jag till Lena och Slanka Viktklubben och hon berättade mer om produkten och hur den fungerar. När jag gick därifrån var jag jättepeppad redan dagen efter började jag med Slanka maxi! Och visst var första dagarna lite tuffa då man kände sig lite trött och hungrig men jag var ju så otroligt peppad så det var inga problem. Efter några dagar kom jag in i ketosen och då var tröttheten och hungerkänslorna som bortblåsta! Jag kommer ihåg att jag vaknade vid 5-6 på morgnarna och var på plats på jobbet redan vid 7. Mina kollegor var överraskade över att jag var så pigg.

Redan efter en vecka kände jag tydligt hur mina annars så tighta byxor började hänga både här och där. Detta sporrade mig ytterligare att fortsätta även den andra veckan.

Efter två veckor Slanka Maxi följt av 2 veckors Slanka Kombi hade jag gått ner 10 kg, då min målvikt var att tappa 7-9 hade jag då redan överskridit min målvikt och det var då dags för mig att börja äta igen. Här måste jag påpeka hur jag tydligt kände hur mina tidigare dåliga vanor brutits. Jag var inte längre sugen på vitt bröd och godis. Det jag istället längtade efter var fräsch mat såsom fisk/ kött och goda sallader!

Nu kom jag igång och tränade, och detta tillsammans med mina nya matvanor gjorde att jag 1 månad senare långt ifrån hade gått upp mina tappade kilon utan istället t o m hade gått ned 1 kg till! Nu har jag bestämt mig. Mina nya vanor är min nya livsstil!

Emmy, Gustavsberg

Jag tog kontroll och lyckades!

Jag har aldrig varit gravt överviktig men har kämpat med min vikt sedan tonåren. Det har handlat om 5 till 10 kg över trivselvikt och jag har nog provat allt som finns i bantningsmetoder så som t ex flygvärdinnebantning, viktväktarna, fiberbantning m m. När jag började med VLCD var jag trots allt lite skeptisk… Hur skulle jag klara att leva på enbart 3 soppor/shakes om dagen?? Hur det nu var gick det över förväntan. De första tre dagarna var lite jobbiga då jag längtade att få tugga på något men efter dessa dagar gick det lättare och lättare och när jag klarat av 14 dagar visade vågen -7 kg!! Helt fantastiskt. Jag fortsatte att kombinera med bra mat i ytterligare 4 veckor och slutresultatet blev -10 kg!
brigitta1

Vilken vinst!!

Jag använder det här som ett sätt att bryta sötsug och dåliga vanor, vilket är nödvändigt för mig till och från. Jag klarar inte, som vissa andra, att bara bryta och äta nyttigt och mindre. Jag måste bryta helt med Slanka Maxi, för att ”komma tillbaka” till mitt nyttiga leverne ibland.

I sommar blev det lite för mycket av det goda och alldeles för lite motion, så efter semestern tog jag kontakt med Viktklubben och Lena Villaume. Jag bestämde mig då att börja med Slanka Maxi. På 14 dagar tappade jag 5,8 kg! Efter det trappade jag upp med ett mål mat och 3 soppor/shakes, dvs Slanka Kombi. Så fort jag gått över till att kombinera med bra och sund mat började jag träna kondition och styrka. Jag mår förträffligt och det känns att jag snart nått mitt mål och trivselvikt.

Jag vet inte hur jag skulle klara mig utan denna suveräna produkt!

Jag är så glad att jag hittat Slanka som smakar så mycket bättre än tidigare VLCD-produkter jag testat. Den är dessutom mycket fräschare och är mycket mer lättlösligt än något annat. Tack Slanka!

Birgitta, Skärholmen